צלי בקר ברוטב יין אדום וירקות שורש

צלי כתף בקר ברוטב יין אדום

צלי בקר

צלי בקר

מתכון ל 10 סועדים

מצרכים

2 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות 4*4 (אפשר לבקש מהקצב)
2 בצל לבן גדול פרוס לחצאי ירח
4 גזרים חתוכים לעיגולים כ- 2 ס"מ
4-5 גבעולי סלרי (בלי העלים) חתוכים כ- 3 ס"מ
6 שיני שום קלוף שלם (אפשר למעוך קצת עם הסכין)
חצי צרור פטרוזיליה חתוכה גס (או כוסברה אם אוהבים)
2 ענפי רוזמרין טרי (רצוי)
4 יחידות פלפל אנגלי שלם
4 יחידות עלי דפנה
כף מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס (או טחון אם אין)
5-7 כפות שמן1
בקבוק יין אדום פשוט (לא מתוק של קידוש)
1 חבילת רסק עגבניות

אופן ההכנה

בסיר רחב לשים 3 כפות שמן וכשהוא ממש חם (מעשן) להוסיף את קוביות הבשר, לטגן כ- 5-7 דקות מכל צדדי הבשר. להוציא מהסיר לכלי נפרד.
באותו סיר להוסיף 2-3 כפות שמן, את הירקות החתוכים והשום, לטגן כ5 -7 דקות על אש בינונית.

להוסיף את הבשר, רוזמרין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, יין אדום ורסק עגבניות.
להוסיף מים עד לכיסוי הבשר. להביא לרתיחה , לכסות במכסה ולהעביר לאש הכי קטנה למשך כ- שעתיים.

אחרי שעתיים להסיר את המכסה.  להוסיף את המלח ופטרוזיליה. לתת לתבשיל להתבשל עוד חצי שעה עד שעה עם המכסה פתוח.
לטעום, ואם צריך, ניתן להוסיף מלח לפי הצורך.

בתאבון!!!