מתכונים

  • קייל הוא מעין כרוב מריר עם איכויות בריאותיות גבוהות.ישנם סוגים שונים של קייל ולסלט זה רצוי לבחור את העדינים יותר.  במתכון זה, ניתן להחליף את הקייל בכרוב לבן או סגול.מתכון ל-4 סועדים כמנה ראשונהלמרכיבי הסלט1 חבילת...

    קראו עוד
  • מנה ראשונה לארוחת גורמה בסגנון אסייתי, טעימה ופשוטה!כ-2 מנותלטרטר 100 גרם פילה בקר חתוך לקוביות קטנות כף בצל ירוק קצוץ כף בצל סגול קצוץ כפית שומשום קלוילכבישת הטרטרכף מיץ לימון כף סויה יפנית חצי כפית שמן...

    קראו עוד
  •  מתכון קל לרוטב קל ומרענן מתאים בעיקר לפילה דג ים כמו דניס, לברק או מוסר ים:מצרכים:100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי25 מיץ לימון125 שמן זיתחצי כפית חרדל חלקחצי כפית סוכר חוםקורט מלחאופן ההכנה:להרתיח...

    קראו עוד
  • מתכון חגיגי לפסח כ-10 מנותמצרכים1.5 קילו בשר טרי לצלי (מומלץ מספר 5 או מספר 4) 2 בצל לבן קצוץ3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות2 שורשים של פטרוזיליה חתוכים לקוביות2 שורשים של סלרי חתוכים לקוביותענף טימין6-8 שיני...

    קראו עוד
  • מצרכים1.100 גרם קמח לבן 70 גרם סוכר20 גרם מלח20 גרם שמן זית5 גרם שמרים יבשים750 גרם מיםאופן ההכנה את המרכיבים מכניסים למיקסר עם וו גיטרה , לפי הסדר הרשום, למשך מספר דקות.לשים את הבצק ומגלגלים לכדורים במשקל 150 גרם לכדור, ומניחים...

    קראו עוד
  •  טראפלx שוקולד ודראמבוימצרכים:6 כפות של אבקת קקאו200 מ"ל של שמנת 38%1 כפית של אבקת קפה נמס80 גרםחמאה, חתוכה לקוביות קטנות4 כפות של דרמבוי300 גרם שוקולד מריר, איכותי, קצוץ גסאופן ההכנה:1....

    קראו עוד
  •  בעבר כתבתי את המתכון לקרם ברולה סמיפרדו שממנו יוצאים ריבועי קרם ברולה חצי קפואים ומאוד מאוד טעימים.המתכון המצורף כאן הוא הגרסא הקלאסית והפשוטה ביותר להכנת קרם ברולה.מי שרוצה להיזכר בטכניקת השוואות טמפרטורות יכול...

    קראו עוד
  •  במטבח ובמתכונים היפניים המילה כף מתייחסת לכף ווק שהיא שוות ערך לכוס מדידה.רוטב אנקקה5 כפות ציר ירקות (אפשר להוסיף אצת קומבו) 1 כף סויה 1 כף (רגילה) חומץ אורז 4 כפיות שמן שומשום ברתיחה מוסיפים קמח תפו"א מהול...

    קראו עוד
  • למתכון מוצלח מומלץ להשרות את הכנפיים במרינדה למשך הלילה ולהביא את הכנפיים לטמפרטורת החדר לפני שלב הצלייה.מצרכים24 כנפי עוףמרינדת ג'ינג'ר ודבש5 בצלים ירוקים, פרוס דק5 כפות דבש2 כפות רוטב סויה1 צ'ילי אדום, פרוס1-2 סנטימטר...

    קראו עוד
  •  ויניגרט פשוט להכנה, מתאים לתערובת של חסות, עלי בייבי למינהן כמו: רוקט, ארוגולה, עלי סלק וכדומה.מצרכיםחצי כוס שמן זית איכותי3 כפות מיץ תפוזי סחוט2 כפות מיץ מלימון טרי1 כפית חומץ בן יין...

    קראו עוד
  • גנוצי הוא מעין ניוקי איטלקי עשוי לרוב מתפו"א , קמח או סמולינהבמתכון זה, הגנוצ'י עשויים כמעין בצק רבוך, שגורם להם להיות רכים ונימוחים.לבצק הגנוצ'יקורט אגוז מוסקט2 כפות חמאה לא מלוחהחצי כוס קמח2 ביצים טרופות2 כוסות...

    קראו עוד
  • עוגה טעימה מאוד שדורשת 5 דקות של הכנהעוגת גזר בחושהמצרכים:1.5 כוסות קמח1 כוס סוכר2 כפיות קינמוןחצי שקית אבקת אפייהקורט מלחאת החומרים היבשים הנ"ל מערבבים בקערה.מוסיפים תוך כדי בחישה:3/4 כוס שמן2 כפיות תמצית וניל 3...

    קראו עוד
  • מה שכייף בטראפלס שוקולד זו האפשרות ליצוק את הטעם שרוצים ממש בקלות.טראפלסאוהבים שילוב של שוקולד תפוז? טעם של ויסקי או קוניאק? אולי אתם אנשים של קוקוס ואגוזים?במתכון הנ"ל ניתן לשחק עם הטעמים ולהוסיף את מה שבחרתם:טראפלס...

    קראו עוד
  • ממרח קל וטעים שיפוך כל פרוסת לחם למעדן!אפשר להמיר בזיתי סנטה ירוקים ומגולעניםמצרכים 2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים חצי קופסאת אנשובי (לא חובה)10 צלפים 10 עלי אורגנו טרי 2 שיני שום 4 כפות שמן זית אופן ההכנהלטחון...

    קראו עוד
  • בצק פריך לכל דבר מרכיבים200 גרם סוכר לבן400 גרם חמאה1 ביצהקורט מלח אופן ההכנהמערבבים היטב במג'ימיקס כדקהמוסיפים 600 גרם קמח ( לעוגה אפשר 433 קמח + 166 גרם שקדים טחונים )על משטח קר, לשים ומעבדים את הבצק ביד (לא יותר מדי)...

    קראו עוד
  • מצרכים ל-10 מנות 10 שיפודוני יקיטורי או שיפודי במבוק רגילים300 גרם סלמון נורווגי איכותי ללא עור ועצמות1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)2 כפות זעתר יבשעלי זעתר טריים (אם יש)1 כפית שום טרי כתוש2 כפות שמן זית3 כפות יין לבן יבשתערובת...

    קראו עוד
  •  סלט עוף ואבוקדואת הסלט הזה ניתן להכנה מחזה עוף צלוי או משאריות של עוף שיש במקרר ובא לכם לשדרג…הוא טעים, קל ומזין.אופן ההכנה:חותכים את העוף הצלוי לרצועות דקיקות או לקוביותמוסיפים אבוקדו אחד בשל, חתוך גם...

    קראו עוד
  •  מטבל נהדר שמתאים לירקות , דגים , קרקרים, נאצ'וס ודגים מטוגניםשמים במעבד מזון 4-5 פלפלים קלויים ומקולפים10כפות מיונז1 צרור פטרוזיליה1/2 צרור בזיליקום4 שיני שום2 כפות מיץ לימוןטוחנים היטב ומוסיפים 1 כף פפריקה מתוקה1...

    קראו עוד
  • ביסקוטי או קנטוצ'יני הן עוגיות איטלקיות הנאפות פעמיים, פריכות וטעימות עם אגוזים ומיני פירות.במתכון הנ"ל ניתן להחליף את כמות האגוזים והאוכמניות בכל אגוז או פרי מיובש אחר שאתם אוהבים. המצרכים220...

    קראו עוד
  • כמות ל- 12 סועדיםמצרכים1 בצל גדול או 2 קטנים חתוכים לחצאי ירח4 כפות שמן רגיל500 גרם כבדי עוף נקיים1/3 כוס קוניאק או ברנדי כפית עלי טימין טרייםכפית מלחקורט אגוז מוסקטקורט קינמוןחצי כפית פלפל שחור גרוס100 גרם חמאה קרה...

    קראו עוד
  •  טרטר או סביצ'ה היא מנה של דג כבוש במלח ולימון.המתכון כאן הוא מתכון קלאסי למנה שכזו.טרטר סלמון ואבוקדו100 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות1 אבוקדו קטן חתוך לקוביותחצי עגבנייה קצוצה לריבועים קטנים (ללא המיץ)חצי...

    קראו עוד
  • קינוח קל וטעים שמכינים ב- 5 דקותמצרכים500 מ"ל חלב 3% 125 מ"ל שמנת מתוקה42 גרם קורנפלור מדולל במי ברזחצי כפית מי ורדים50 גרם סוכראופן ההכנהמרתיחים את הנוזלים והסוכר.כשמגיע לרתיחה מוסיפים את מי הורדים והקורנפלור המדולל תוך...

    קראו עוד
  • מנה פשוטה ומרשימה לאירוע קוקטייל או כמנה ראשונה.מצרכים50 גרם פילה בקר או סינטה מיושנת 2 גבעולי אספרגוס חלוטים במים רותחים כ-2 דקות ומצוננים במי קרח חופן עלי רוקט או תערובת עלי בייביצנוניות פרוסות דקלויניגרט2...

    קראו עוד
  • מתכון בסיסי למאפינס שאליו ניתן להוסיף כל פרי שאוהביםמצרכים:1.5 קילו קמח1 קילו סוכר לבן0.5 קילו חמאה מומסת במיקרו כ-3 דקות5 ביצים1 ליטר חלב3 כפיות מלח2.5 כפיות אבקת אפייה2 שקיקי סוכר ונילאופן ההכנה:לערבב את החומרים היבשים.לערבב...

    קראו עוד
  • מתכון לפרגיות ברוטב חמאת בוטנים,קוקוס וצ'יליכמות ל-5 מנות:מצרכים:1 פחית חלב קוקוס.כף גדושה – חמאת בוטנים.כף וחצי רוטב צ'ילי מתוק.כף רוטב סויה.עלי כוסברה שלמים.בוטנים קצוצים.אופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים במחבת.מביאים...

    קראו עוד
  •  סלט אסייתי מרענן עם עשבי תיבול ועגבניות שרימרכיבים:1 כוס עלי נענע מופרדים1 כוס עלי כוסברה מופרדים6 בצלצלי שאלוט בינוניים חתוכים לרצועות דקות1 כוס בצל ירוק קצוץחצי כוס קשיו מסוכר20 עגבניות שרי חצויות160 גרם חזה...

    קראו עוד
  • שלושה רטבים שמתאימים לסלט עלים צעירים ויניגרט קלאסי300 מ"ל שמן זית100 מ"ל שמן זית1 כפית חרדל חלקמלח, פלפלויניגרט סלק1 סלר בינוני מבושל וקר50 מ"ל שמן זית16 מ"ל חומץ בן יין אדום1 כפית ג'ינג'ר...

    קראו עוד
  • מתכון מהיר וקל לאוזני המן בטעם ביתי מכינים בצק:2.5 כוסות קמח0.5 כוס סוכר2 חלמונים0.25 כוס ברנדי1 כפית תמצית וניל1 כפית גרידת לימון1 קורט מלח200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.אופן ההכנה:מכניסים...

    קראו עוד
  • מתכון מיוחד המשמש כתוספת קראנצ'ית לקינוחים רכים כמו קרם ברולה , פנקוטה ומלביניתן להוסיף לכל קינוח כיד הדימיון הטובה…מכינים סירופ סוכר מ -260 גרם סוכר ו 60 גרם מים.מביאים את הסירופ לטמפרטורה של 118 מעלות בדיוק (נעזרים...

    קראו עוד
  • קארי תפוחי אדמה ושעועית עדינהמצרכים:200 גרם שעועית עדינה, חתוכה לחתיכות ארוכות 1 של סנטימטר3 תפוחי אדמה לבנים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ2 כפות שמן1 כפית של זרעי כמון1/2 כפית של אבקת...

    קראו עוד
  • עוגת גבינה קרמית עשירה ומפנקתמצרכים500 גרם גבינת שמנת 30%250 גרם סוכר לבן3.75 עלי ג'לטין מומסים במי ברז3 ביצים מופרדות500 גרם שמנת מוקצפתאופן ההכנה1. מערבבים כשלושת רבעי כמות הסוכר עם גבינת השמנת על ביין מרי עד שהסוכר נמס...

    קראו עוד
  • מתכון ל 2-4 סועדים אופן הכנת הבלילה: ראשית, יש לערבב את החומרים היבשים ואחר כך להוסיף את הביצים ושאר הנוזלים.4 ביצים250 גרם חלב קוקוס250 גרם חלב רגיל4 כפיות שטוחות של אבקת אפייה1/3 כפית מלח70 גרם סוכר340 גרם קמחגרידת...

    קראו עוד
  • מצרכים ל – 10 מנותחצי ליטר שמנת1 מקל וניל מגורד או 3/4 תמצית וניל איכותית100 גרם חלמונים100 גרם סוכראופן ההכנהמחממים את התנור לחום של 140 -120 מעלות.מביאים לרתיחה את השמנת, הוניל והסוכר.אפשר להוסיף טעמים לתערובת (לפני או ארחי...

    קראו עוד
  •  מצרכים ל – 10 מנות10 נתחים של פרגיות – לבקש מהקצב שייפתח וישטח אותן.ריבת משמשים.ענף רוזמרין.20 קיסמים.שקית קוקי גדולה לצלייה.למילוי250 גרם שברי שקדים, אגוזי מלך, פקאנים, ערמונים – או כל סוג שאוהבים.250 גרם תמרים, שזיפים,...

    קראו עוד
  • כמות ל – 10 סועדים. מצרכים:3 גזרים חתוכים "בטונד" – מקלות בגודל 1*5 ס"מ.5 פרוסות ג'ינג'ר טרי.2 פרוסות לימון.רבע כוס סילאן.3/4 כוס סוכר לבן.2 עלי דפנה.2 גרגירי פלפל אנגלי שלם.כפית זרעי כוסברה שלמים.2 מקלות קינמון.1 לימון פרסי (אם...

    קראו עוד
  • מצרכים250 גרם שוקולד מריר50 גרם חמאה3 חלמונים מביצים גדולות100 גרם סוכר3 חלבונים מביצים גדולות250 מ"ל שמנת מתוקה 42%אופן ההכנה1.את השוקולד והחמאה ממיסים בסיר כפול (ביין מארי) עד שהתערובת נמסה.מורידים מהאש ומוסיפים 3 חלמונים...

    קראו עוד
  • ממתק פשוט להכנה למי שאוהב שילוב של שוקולד ופירות יבשיםמתכון לכ-60 מנג'טיםמצרכיםמנג'טים קטנים100 גרם צימוקים בהירים או כהים3/4 כוס ברנדי, קוניאק או רום500 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי מעל 60% מוצקי קקאו)3/4 כוס + כף שמנת מתוקה50...

    קראו עוד
  • מתכון חגיגי, פשוט ומרשים לכדורי בשר ברוטב דובדבנים, מומלץ להגיש בליווי אורז לבן.מצרכיםחצי קילו בשר טחון1 בצל קצוץ דקקורט מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחוןשמן לטיגון2 כפות סוכרשליש כוס מיםמיץ מלימון אחד1 צנצנת מסו...

    קראו עוד
  • פאדג' שוקולד לחג השבועות16 פרוסות תבנית עגולה קוטר 24 280 גרם חמאה 420 גרם שוקולד מריר 300 גרם סוכר חום דמררה 6 ביצים מופרדות   1. ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד. מערבבים. 2.בכוס עמוקה שמים סוכר ומים (רגילים) עד לכיסוי...

    קראו עוד