קינוח כשר לפסח ללא אפיה- ממתק צימוקים בשוקולד

ממתק פשוט להכנה למי שאוהב שילוב של שוקולד ופירות יבשים

מתכון לכ-60 מנג'טים

מצרכים

מנג'טים קטנים

100 גרם צימוקים בהירים או כהים

3/4 כוס ברנדי, קוניאק או רום

500 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי מעל 60% מוצקי קקאו)

3/4 כוס + כף שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה

צימוקים לקישוט

 

אופן ההכנה

משרים את הצימוקים בברנדי למשך לילה

מחממים את השוקולד במיקרוגל עד שנמס. מערבבים קלות.

מחממים שמנת חצי דקה במיקרוגל ומוסיפים לשוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה אל תוך תערובת השוקולד.

מסניים את הצימוקים מהאלכוהול ומוסיפים לתערובת.

ממלאים את המנג'טים עד לכ-3/4 מהגובה. 

מצננים מעט עד שהשוקולד מתקשה ומקשטים בצימוק מלמעלה.

מסדרים בקופסא אטומה (רצוי לא בערימה) ושומרים במקרר.

בתאבון!