עוגת פירות יבשים ושוקולד

עוגה עשירה המכילה כל טוב לאוהבי פירות יבשים וחג ט"ו בשבט במיוחד.

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם מערבל גיטרה שמים:

200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
קורט מלח

בוחשים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת קרם אוורירית.
מוסיפים 5 ביצים, ביצה אחר ביצה, תוך בחישה איטית במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד.

בקערה נפרדת מערבבים חומרים יבשים:

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1.5 כוסות של פרי יבש, חתוך לחתיכות קטנות (שזיפים, משמשים, צימוקים..)
1/3 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר חתוך גס

בוחשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים ומקמחים תבנית קוטר 26' או 2 תבניות אינגליש.
אופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות). 

לאחר 45 דקות של אפייה מומלץ לנעוץ קיסם ולוודא שפנים העוגה יבש. אם עדיין רטוב, ניתן לאפות 10 דקות נוספות.

מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

בתאבון!