5 רטבים יפניים

 

במטבח ובמתכונים היפניים המילה כף מתייחסת לכף ווק שהיא שוות ערך לכוס מדידה.

רוטב אנקקה

5 כפות ציר ירקות (אפשר להוסיף אצת קומבו)
1 כף סויה
1 כף (רגילה) חומץ אורז
4 כפיות שמן שומשום
ברתיחה מוסיפים קמח תפו"א מהול במים ומוסיפים עד להסמכה.

רוטב יקיטורי

5 כפות סויה
1 כף מירין
3/4 כף סאקה
אחרי הרתיחה מוסיפים
1.5 כף סוכר
מבשלים על אש קטנה עד להסמכה

רוטב צ'ילי

מטגנים כף שום וכף ג'ינגר מגורד
מוסיפים 1.5 כף רוטב שום פלפל (קנוי ומוכן מחנות למוצרים מהמזרח)
1.5 כף קטשופ
10 כפות ציר ירקות
2 כפות מלח ו2 כפות סוכר (כף רגילה)
קורט מונוסודיום
ברתיחה מוסיפים קמח תפו"א מהול במים ומוסיפים עד להסמכה.
כף שמן שומשום

רוטב אגאדשי

מחממים בווק כף סאקה
3/4 כף סוכר
2.5 כפות סויה
5.5 כפות ציר ירקות
כפית מלח
כף (רגילה) דאישינומוטו
כפית מונוסודיום
כף שמן שומשום
קורט פלפל

רוטב מאבו

שמים שמן בווק
1/2 כף שום קצוץ
1/2 כף ג'ינג'ר
1 צנצנת רוטב שום ופלפל
1/2 כף סאקה
1.5 כף סויה
1/2 כף סוכר
קורט מונוסודיום
1/4 כף רוטב צדפות
כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל לבן