קארי הודי – תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

קארי תפוחי אדמה ושעועית עדינה

מצרכים:
200 גרם שעועית עדינה, חתוכה לחתיכות ארוכות 1 של סנטימטר
3 תפוחי אדמה לבנים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות שמן
1 כפית של זרעי כמון
1/2 כפית של אבקת כורכום
1/2 כפית אבקת צ'ילי אדומה
10 גרם ג'ינג'ר
1 עגבנייה בשלה גדולה, קצוצה דק
1 כפית רסק עגבניות, אופציונאלי
1/2 כפית של גראם מסאלה, אופציונאלי
1/2 לימון (למיץ בלבד)
מלח
2 שיני שום
אופן ההכנה:
1.מתחילים את הקארי במעיכת השום והג'ינג'ר במכתש ועלי. מניחים בצד.
2.מחממים את השמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הכמון ומטגנים במשך חצי דקה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים במשך 2 דקות
3.מוסיף מלח, כורכום ואבקת צ'ילי למחבת, מטגנים במשך 2 דקות נוספות
4.מוסיפים את רסק הג'ינג'ר והשום, מערבבים היטב ומטגנים את תפוחי האדמה במשך 2 דקות נוספות
5.מוסיפים את השעועית ומטגנים למשך דקה אחת. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, מערבבים היטב.
6.מוציאים את התבנית מהאש ומשאירים בצד למשך 1-2 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם. לפני ההגשה, מפזרים גרם מסאלה ואת המיץ של מחצית הלימון.