פטה כבד עוף בקוניאק

כמות ל- 12 סועדים

מצרכים
1 בצל גדול או 2 קטנים חתוכים לחצאי ירח
4 כפות שמן רגיל
500 גרם כבדי עוף נקיים
1/3 כוס קוניאק או ברנדי 
כפית עלי טימין טריים
כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם חמאה קרה (אפשר גם מרגרינה) חתוכה לקוביות
2 כפות דבש תמרים – סילאן
תבנית אינגליש קייק משומנת מעט או עטופה בניילון נצמד
אופן ההכנה
מטגנים במחבת  2 כפות שמן את הבצל על אש קטנה ומערבבים מדי פעם, עד שנהיה זהוב. מורידים ושמים בצד.
במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים את הכבדים משני הצדדים מתבלים במלח ופלפל גרוס (כ-4 – 5 דקות).
מוסיפים את הקוניאק (זהירות-דליק) , מלח פלפל, מוקט, קינמון וטימין.
מחזירים את הבצל למחבת עם הכבדים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך כ- 5-8 דקות נוספות.
מדי פעם רצוי לוודא שיש מעט נוזלים בתחתית המחבת. אם חסר, ניתן להוסיף קצת מים.
מכבים את האש ונותנים לכבדים להצטנן כ- 5 דקות. 
טוחנים את תערובת הכבדים והבצל במעבד מזון. מוסיפים כף סילאן ומתחילים להוסיף את קוביות החמאה הקרה תוך כדי פעולת סיבוב של המעבד, עד שמקבלים מחית חלקה. מעבירים לתבנית*.
*בתחתית תבנית האינגליש ניתן לפזר – שומשום, אגוזים, פלפל גרוס או מה שאוהבים.
מקררים למשך הלילה מגישים עם ריבת גזר ולחם טרי.
בתאבון!