קולינריה וגיבוש

פעילויות גיבוש יכולות לשרת ארגונים ועסקים במגוון דרכים. למשל, הן יכולות ליצור שיתופי פעולה בין חברי הצוות, לעודד חשיבה יצירתית, ליצור היכרות מעמיקה יותר בין העמיתים לעבודה, לתרום להגברת הקשר והאמון בין העובדים למקום העבודה ולשפר את היעילות והפריון.

ימי גיבוש בשטח, בנוף הפתוח עם פעילויות ODT (Out Door Training) מאתגרות ומשעשעות באווירה משחררת ומקרבת; או יום כיף לעובדים המתמקד בסדנאות בישול להכנת מנות אוכל במשותף – הם הזדמנויות נהדרות ליצירת גיבוש מלכד בין חברי הצוות, המתרחש מעצמו, כתוצר נלווה לפעילות בסדנה.

מטרות

יום גיבוש לעובדים, המתרחש במטבח משוכלל עם כל הציוד הנדרש ועם הדרכה של שף פרטי, נועדו לעזור לקבוצות עובדים:

  • לשפר את כישורי התקשורת ביניהם
  • ליצור שיתופי פעולה
  • לאפשר להם לרכוש כישורי בישול
  • לאפשר להם להפגין יצירתיות

המטרה הסופית של סדנאות גיבוש היא להעביר את המאפיינים שבאו לביטוי בהתנהגות הקבוצה בסדנה, חזרה אל סביבת העבודה (בין אם זו סדנה במטבח או פעילות אתגרית בחיק הטבע).

פיתוח מיומנויות 

תמיד אפשר להזמין לאירועים עסקיים או למסיבות פרטיות, שף פרטי לאירועים קטנים שיעשה עבורכם את העבודה. אבל ארגון סדנה קולינרית לעובדים היא דבר אחר. למרות שגם היא מסתיימת בארוחת גורמה ברמה של שף.

סדנה קולינרית לבניית צוות מבטיחה לעובדים רכישה או שיפור של כמה מיומנויות:

  • תקשורת: המשתתפים מוזמנים לעיין במתכון עליו הם יעבדו יחדיו, לאסוף את המרכיבים וחומרי הבישול הנדרשים, ואז ליהנות מהתהליך – להכין את האוכל ולבשל אותו יחדיו.
  • כדי לוודא שהמשימות הללו יתבצעו כראוי, תקשורת יעילה היא המפתח הנדרש.
  • חיבור: חיבור בין עמיתים לעבודה מעודד אווירה רגועה וכיפית. במהלך הסדנה נהנים המשתתפים להתרועע האחד עם השני ולהכיר את עמיתיהם כאנשים מחוץ למשרד.
  • שיתוף פעולה: ביצוע הוראות מדויקות לפי מתכון, דורש שיתוף פעולה. לכן, כל חברי הצוות ישנסו מותניים כדי להשתתף בהפקת הארוחה – החל מהחיתוך, הגרידה, התיבול והערבוב, וכלה בבישול ובהגשה. כדי שהמתכון יצא טעים, עבודת צוות היא פשוט חובה.
  • כישורי בישול: במהלך הסדנה מתחילים המשתתפים לצבור ידע ומיומנויות בתחום הבישול. ידע זה יכול להיות כרוך בלימוד:
  • כיצד לרסק את השום
  • כיצד לחתוך עגבניות לקוביות
  • או איך לתבל בלימון
  • עבודת המטבח יכולה להיות כרוכה גם משימות מורכבות יותר, כמו:
  • צליית ירקות
  • צריבת בשר בקר
  • הסדנה עשויה לכלול גם הדגמות המקדמות את הבטיחות בעת העיסוק בבישול, כמו הדרך הנכונה לשימוש בסכין בעת החיתוך.

במהלך הסדנה, המשתתפים לומדים לא רק מהמדריך, אלא גם זה מזה. חלק מהמשתתפים בוודאי מעולם לא החזיקו כף עץ, מצד שני, אחרים עשויים להיות מיומנים בתחום המטבח, ואולי אף שימשו לא פעם כשף לארוחה בטבע, שערכו עם בני המשפחה או החברים.

  • יצירתיות: נטילת מרכיבים טריים בצורתם הגולמית, ויצירת ארוחה מלאה בת מספר מנות, היא תהליך יצירתי לחלוטין, החל מעצם הבישול ועד להצגת האוכל והצילחות.
  • בסדנה קולינרית המשתתפים לא רק מצליחים להשיג את יעדי החברה, אלא הם עושים זאת מבלי משים תוך כדי שהם נהנים מהיצירתיות הנדרשת בהפיכת מרכיבים טריים וגולמיים, לארוחה מושכת עין וטעימה.
  • חיסכון: במקום לשכור את שירותיו של קייטרינג לאירועים קטנים, אתם יכולים לספק לעובדים יום גיבוש שבו הקייטרינג הוא כבר חלק מובנה מהסדנה עצמה. כלומר, לא תצטרכו לשלם גם עבור הפעלות הגיבוש של הקבוצה, וגם עבור ההסעדה, כי הסעודה היא חלק מפעילויות הגיבוש.

תכניות בישול מגוונות

אתם יכולים לבחור את תכנית הבישול לסדנה שלכם, ולהחליט אם הצוות ייצור מתכון אחד יחדיו, או אולי יכין תפריט שלם. למשל, תפריט לארוחה איטלקית, יכלול את המנות הבאות:

מנות פתיחה:

  • פוקאצ׳ות או לחם שיאור עם
  • חמאת עגבניות וטימין
  • מטבל בלסמי מצומצם ושמן זית
  • טפנד זיתי קלמטה וזעתר
  • סלטים:
  • סלט עלים, פרי העונה ואגוזי מלך בויניגרט בלסמי ודבש
  • סלט קינואה ועדשים שחורים עם חמוציות, עשבי תיבול ושקדים
  • עגבניות שרי צבעוניות, דלעת צלויה, בצל סגול ועלי רוקט
  • קפריזת עגבניות וגבינת מוצרלה עם בזיליקום טרי, זיתי קלמטה ובלסמיקו
  • מנות ראשונות:
  •  צזיקי חצילים שרופים עם יוגורט ושקדים
  • פטריות ממולאות בגבינות בצל ירוק ואגוזי מלך
  • טרטר סלמון, סלרי, ג׳ינג׳ר וצלפים
  • מנות עיקריות:
  • טארט פטריות עשיר, גבינות מוצרלה ובצל מקורמל
  • פילה סלמון בדבש, לימון וחרדל על מצע פסטה ועשבי תיבול
  • רביולי תרד וריקוטה ברוטב שמנת, כרישה ופטריות
  • פילה סלמון בדבש, לימון וחרדל על מצע פסטה ועשבי תיבול
  • קינוחים: בחירה מתוך מבחר של קינוחים, כולל פירות עונתיים.

תכנון אירוע קולינרי לגיבוש הצוות

תכנון אירוע קולינרי המיועד לבניית צוות אינו משימה קלה לצוות המארגן. זה דורש ארגון, חתימה על חוזים, שיחות טלפון, קניית אוכל, פיתוח מתכונים והכנת הסדנה. יחד עם זאת, בעלי מקצוע מאומנים בצורה מושלמת יעמדו לרשותכם, כדי להוביל אירוע קולינרי חווייתי לגיבוש הצוות.


אולי תרצה לקרוא גם: