​שיפודוני סלמון ברוטב שמנת וזעתר

מצרכים ל-10 מנות

10 שיפודוני יקיטורי או שיפודי במבוק רגילים
300 גרם סלמון נורווגי איכותי ללא עור ועצמות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות זעתר יבש
עלי זעתר טריים (אם יש)
1 כפית שום טרי כתוש
2 כפות שמן זית
3 כפות יין לבן יבש
תערובת של 2 כוסות קמח ושתי כפות פפריקה מתוקה
2 כוסות שמן סויה לטיגון עמוק עדיף בסיר שטוח
קורט מלח,קורט פלפל לבן
הכנת הרוטב
בסיר קטן שמים מחממים שמן זית. מוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים את היין. נותנים לאלכוהול להתנדף כדקה ומוסיפים את השמנת.
על אש בינונית מחכים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.הרוטב צריך לבעבע קלות. מוסיפים את הזעתר הטרי והיבש תוך כדי ערבוב הרוטב במטרפה (למניעת גושים).הוספת הזעתר תגרום לרוטב להיות סמיך יותר וגם תיתן לו מליחות עדינה.לכן יש להוסיף מלח ופלפל תוך כדי בדיקת הטעם.
נותנים לרוטב לבעבע על אש קטנה לכעוד 5 דקות עד שנהיה סמיך.
ניתן להכין את הרוטב מראש ולחמם שוב בשעת הצורך.
הכנת הדג
מחממים שמן לטיגון בסיר מתאים.כשהשמן משמיע קולות פצפוץ יש לבדוק את טמפרטורת השמן- זורקים פירור קטן של קמח לסיר- אם הוא צף – השמן חם ניתן להנמיך את האש למינימום, אם הוא שוקע – השמן לא מספיק חם.
חותכים את הסלמון לקוביות של 1.5*1.5 ס"מ.
עוטפים את הקוביות בתערובת הקמח המתובל ומשפדים 2 קוביות על כל שיפוד.
מכניסים בזהירות את השיפודים לשמן החם ל-2 דקות בלבד.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
הרכבת המנה
שמים את השיפודים על צלחת שטוחה ועליהם יוצקים מהרוטב.
אפשר לקשט בעלי זעתר טריים.
בתאבון !!!