​פרגיות ממולאות ערמונים ופירות יבשים

 מצרכים ל – 10 מנות

10 נתחים של פרגיות – לבקש מהקצב שייפתח וישטח אותן.
ריבת משמשים.
ענף רוזמרין.
20 קיסמים.
שקית קוקי גדולה לצלייה.
למילוי
250 גרם שברי שקדים, אגוזי מלך, פקאנים, ערמונים – או כל סוג שאוהבים.
250 גרם תמרים, שזיפים, משמשים מיובשים – קצוצים.
2 כפות סילאן – דבש תמרים.
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון.
קורט ציפורן טחון.
קורט פלפל אנגלי טחון.
קורט מלח ופלפל לבן.
לרוטב
1 בצל לבן פרוס לחצאי ירח
כוס בקבוק יין לבן 
כוס מיץ תפוזים (עדיף טרי)
3 כפות סילאן
קורט פלפל אנגלי טחון
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה מלח וקורט פלפל לבן
כף שטוחה של קורנפלור – מהולה בחצי כוס מים
אופן הכנת הרוטב
מטגנים בצל במעט שמן או חמאה עד שנהיה שקוף. מוסיפים את היין, מיץ תפוזים ושאר התבלינים.
כשהרוטב רותח מקטינים את האש לכ- 5 דקות.אח"כ שוב מגבירים, מוהלים את הקורנפלור עם המים ומערבבים היטב, מוסיפים את הרוטב הרותח תוך כדי ערבוב הרוטב (חשוב- שלא יהיו גושים). יתקבל רוטב סמיך ובמרקם קטיפתי.
מילוי הפרגיות
מניחים פרגית על קרש חיתוך ודופקים מעט עם פטיש כדי לשטח אותה (כמו שניצלים).
לוקחים מהמלית ויוצרים מעין "קציצה" אובלית בעזרת היד. שמים בקצה הפרגית, מגלגלים ועוטפים את המלית וסוגרים בעזרת שני קיסמים.
מושחים את הפרגיות בריבת משמש ושמים בתוך שקית קוקי. 
מכניסים לתנור חם – 180 מעלות למשך ארבעים דקות עד שעה. הפרגיות יהיו שחומות מעט.
מוציאים את הקיסמים. מניחים בצלחת ויוצקים מעט מהרוטב.
בתאבון !