פילה דניס בחמאת עגבניות צלויות, יין לבן ומרווה
מתכון לדג לבן (דניס,מוסר או בורי) ברוטב איטלקי, פשוט להכנה ובעיקר טעים ומעודן.
מתכון לכ-6 מנות
מצרכים:
לרוטב
6 עגבניות אדומות צלויות בתנור, קלופות וטחונות גס
4 עלי מרווה קצוצים
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס יין לבן
מלח, פלפל
150 גרם חמאה
להכנת הדג
2 כפות שמן זית
6 פילטים של דג לבן ללא עור ועצמות
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים שום ומרווה. מבשלים כשלוש דקות עד שהשום מזהיב.
מוסיפים את היין ומצמצמים (מאדים) לכחמש דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות הצלויות , מלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה או עד שהרוטב מסמיך.
צולים את הדג בתבנית עם שמן הזית. מתבלים בחלק העליון במלח ופלפל. כ-8 דקות על חום של 190 מעלות.
להגשה
מוזגים 2 כפות רוטב בצלחת, מניחים את הדג מעל, מקשים בעלים ירוקים או נבטי בזיליקום.
בתאבון!