​סופלה גבינה עם תותים

מתכון לשבועות

סופלה גבינה חמים בשילוב תותים ווניל.
ניתן להחליף בפירות עונתיים אחרים כמו שזיפים, נקטרינות ופירות יער אחרים.

כמות מנות

6 מנות בכלים חסיני חום

מצרכים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

250 גרם תותים, חתוכים לקוביות

1 כף סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

לסופלה

2 ביצים מופרדות + 1 חלבון

1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5-9% שומן

1/2 גביע (100 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1 כף דבש

1/2 3 כפות (35 גרם) קורנפלור

2 כפות קמח תופח

לעיטור: עלי נענע, אבקת סוכר

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות)

2.משמנים היטב את הכלים בחמאה ומפזרים בהם סוכר בנדיבות (על התחתית והדפנות)

3.שמים את התותים בקערה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים בעדינות. מניחים כף גדושה מקוביות התותים בכל כלי. את היתרה מאחסנים במקרר

4.שמים בקערה את שני החלמונים, הגבינה, היוגורט, חצי מכמות הסוכר ואת הדבש ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים לעיסה אחידה.

5.שמים בקערת המערבל את 3 החלבונים, מתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (125 גרם) וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וגמיש. מעבירים את הקצף לעיסת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לכלים האישיים, על התותים.

6.מניחים את הכלים בתוך תבנית תנור בעלת שוליים גבוהים. יוצקים לתבנית מים, כך שיגיעו עד למחצית מגובה הכלים האישיים. אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 15 דקות, עד שפני הסופלה מזהיבים והוא תופח. מוציאים מהתנור.

מניחים על כל מנה עוד קובית תותים, מעטרים בעלי תימין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם (שומרים במקרר, ללא התותים לעיטור, עד 5 ימים. לפני ההגשה מחממים כ-2 דקות במיקרוגל ונהנים לראות את הסופלה מתרומם שוב. 

בתאבון!