סשימי סלמון במרינדה יפנית

מתכון לדג נא ברוטב אסייתי

מצרכים ל4 מנות

200 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות

למרינדה
1 כף סילאן
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס רוטב סויה "יאמסה"
1 כף שמן שומשום
1 כף מירין (יין אורז יפני)
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ או מגורר בפומפיה
פלפל שאטה

לקישוט
נבטי צנונית , עלי כוסברה או שומשום שחור

אופן הכנה
עם סכין חדה פורסים דק את פילה הסלמון בצורה אלכסונית.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומשרים את הדג למשך חצי שעה במקרר עד שעתיים.
מסדרים את נתחי הסלמון בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.
מקשטים ומגישים מיד.