קוסמופוליטן אבטיח

שייק אלכוהולי מרענן לחודשי הקיץ

אבטיח הוא אחד הפירות בעל השימושים המגוונים ביותר: אפשר לאכול אותו טרי, לצלות אותו בגריל, להוסיף קוביות קטנות לסלטים, להגיש בתוך מרק פירות, או לטחון למרק גספאצ'יו קר.
אפשר להכין מאבטיח ריבות, מוחמצים או להפוך אותו לממתק קפוא וטעים.
אבטיחים מכילים מעל 90% מים, מה שמסביר מדוע הם עסיסיים כל כך.  את הזרעים ניתן לקלות ואת הקליפות אפשר להחמיץ ממש כמו מלפפונים כבושים.
אנחנו בדרך כלל אוכלים את פרי האבטיח אך ניתן לשלב אותם גם בשייקים ומשקאות שונים, אז למה בעצם לא לשתות אותם?

קוסמופוליטן

במשפחת הקוקטיילים קוסמופוליטן הוא קוקטייל המאפשר משחק וגיוון ממש כמו עם אבטיח. אלה קוקטיילים פשוטים, פופולריים  ויש להם השפעה רבה על תרבות השתייה של היום. 

במתכון המובא לפניכם, הקוקטייל מקבל את הטעם שלו ממרכיבים טריים, והתוספת העדינה והמתקתקה של האבטיח לוקחת את המשקה לשלב הבא.המתכון מכיל כמה צעדים פשוטים להכנת קוסמופוליטן אבטיח ומוכיח כי אתם לא צריכים להיות ברמנים מדופלמים כדי להגיש משקה איכותיי מהמטבח הביתי שלכם.

בחירה וטיפול באבטיח

כאשר בוחרים אבטיח בשל, הקליפה צריכה להיות בצבע ירוק עשיר. הכתם היחיד צריך להיות במקום שבו האבטיח שכב בעת גדילתו על הקרקע. כתם זה צריך להיות בצבע צהוב וככל שהצבע הצהוב חזק יותר כך האבטיח יותר בשל. כדאי שהאבטיח יהיה כבד ובעל ניחוח חזק.

למרות שלא אוכלים את הקליפה, מומלץ לשטוף את האבטיח ביסודיות לפני החיתוך, זה ינקה שאריות של חומרי הדברה או כימיקלים שעלולים לחלחל אל לתוך החלק האכיל.

אבטיח שלם ניתן לאחסן עד שבועיים בטמפרטורת החדר. אבטיח פרוס צריך להיות מכוסה בניילון נצמד ובקירור למשך 2-3 ימים.

מצרכים

1 אבטיח מיני ללא זרעים או רבע אבטיח רגיל

1 כוס וודקה, קרה

1/4 כוס טריפל סק, מקורר

1/3 כוס קוואנטרו, מקורר

מיץ של 3 לימונים

תפרחות נענע או עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה

מסירים את קליפת האבטיח עם סכין.

חותכים את האבטיח לקוביות קטנות של כ-4 ס"מ.

מכניסים לטחינה בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה.

מוסיפים לבלנדר את הוודקה המצוננת, טריפל סק, קוואנטרו ומיץ לימון , מפעילים עד לקבלת עד מרקם אחיד.

יוצקים את התערובת המוכנה אל תוך כוסות קוקטייל צוננות (מומלץ לקרר מראש את הכוסות במקרר או במקפיא).

מקשטים בתפרחות או עלי נענע.

מגישים מיד.