ביסקוטי קשיו ואוכמניות

ביסקוטי או קנטוצ'יני הן עוגיות איטלקיות הנאפות פעמיים, פריכות וטעימות עם אגוזים ומיני פירות.

במתכון הנ"ל ניתן להחליף את כמות האגוזים והאוכמניות בכל אגוז או פרי מיובש אחר שאתם אוהבים.

 

המצרכים

220 גרם קמח תופח

150 גרם סוכר

קורט מלח

כף אבקת קפה נמס

חצי כפית תמצית גרגירי וניל

60 גרם חמאה רכה

2 ביצים

80 גרם אגוזי קשיו

70 גרם אוכמניות (אפשר גם שילוב של אוכמניות וחמוציות)

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה – קמח תופח,סוכר,מלח וקפה.
מוסיפים את החמאה, וניל והביצים, מערבבים בעזרת כף או ידנית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הקשיו והאוכמניות.

2.מכינים תבנית עם נייר אפיה. מורידים חצי מכמות הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות במים יוצרים מהבצק צורת מלבן בגובה 2 ס"מ ובאורך 7-8 ס"מ. עושים את אותו הדבר עם החצי השני ומניחים זה ליד זה בתבנית.

3.אופים כ-30-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. מוציאים ומצננים 15 דקות עד שניתן להעביר בבטחה לקרש חיתוך.

4.פורסים כל כיכר לפרוסות של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תבנית אחת או שתיים, עוגיה לצד עוגיה.

5.מחזירים את התבניות לתנור ומייבשים על חום של כ-160 מעלות למשך 20-30 דקות. מומלץ להפוך את העוגיות באמצע זמן האפייה.

בתיאבון!