​קרם בורלה סמיפרדו

מצרכים ל – 10 מנות

חצי ליטר שמנת
1 מקל וניל מגורד או 3/4 תמצית וניל איכותית
100 גרם חלמונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של 140 -120 מעלות.
מביאים לרתיחה את השמנת, הוניל והסוכר.
אפשר להוסיף טעמים לתערובת (לפני או ארחי הרתיחה) כמו למון גראס, קינמון, ג'ינג'ר,קפה וכו'…
בשלב זה עושים "השוואת טמפרטורות".
כלומר, לפנייך יהיו מונחות 2 קערות: אחת עם תערובת השמנת החמה והשנייה עם החלמונים (מעט טרופים).
מומלץ להעזר באדם נוסף בשלב זה. האחד טורף את החלמונים והשני שופך (עם מצקת) בזרם איטי את השמנת החמה אל תוך קערת החלמונים (שנטרפת בו בזמן).
השוואת טמפרטורות נוצרה כדי שהחלמונים " יסתגלו" לתערובת החמה ולא ייהפכו לחביתה.
כך עושים עם 3 מצקות ראשונות, אח"כ אפשר בזרם מהיר יותר, לשפוך את שאר השמנת לחלמונים.
רצוי לסנן את המסה במסננת דקה במידה ויש ביצה שהתקשתה.
מומלץ לשמור במקרר כ- 24 שעות, אך אפשר גם להמשיך מייד..
ישנן שתי אפשרויות למזיגה:
1. לתבנית בגודל של 20*15 (פחות או יותר) שמים נייר אפייה ומהדקים בעיקר בפינות (אם צריך גוזרים), רצוי שלא יהיו קמטים בפינות כי הברולה יקבל צורה כזו.
2. לשפוך את התערובת לכלים קטנים שמתאימים לאפייה ,במקרה כזה לא צריך נייר אפייה בכלל. רצוי שהכלי יהיה בעל שטח פנים רחב כדי שיהיה יותר שטח סוכר לשרוף בהמשך.
לשפוך עד לגובה הרצוי (התערובת אינה תופחת). בכל מקרה התבנית או הכלים צריכים לשבת בתוך תבנית רחבה יותר שבתחתיתה מים רגילים (עד גובה של כשליש מכלי הברולה).
כל זה נכנס לתנור ל30-40 דקות. באמצע התנור.
אחרי 30 דקות לנענע קצת את התבנית. אם זה מאוד רוטט (נוזלי) צריך עוד זמן. אם זה רוטט מעט לכיוון היציב – זה מוכן.
להוציא ולצנן בחוץ.
אפשר להקפיא או לשמור במקרר עד שבוע ימים.
אופן הגשה
להוציא את הברולה (אפשר ישר מהקפאה או מהמקרר).
אם רכשתם את הברנר ששורף את הברולה צריך לפזר שכבת סוכר על הברולה ולשרוף.
אם אין, זה מה שעושים :
שמים את התנור על מצב גריל – כך שרק גוף החימום העליון עובד. מחכים שיהיה חם מאוד.
מפזרים סוכר על הברולה. מסדרים בתבנית ומכניסים לגובה העליון של התנור, כך שהחלק העליון יישרף מהר. דקה עד שתיים אמורה להספיק אך רצוי להסתכל ולראות שהברולה השחים.
מומלץ להוסיף ריבת פירות יער ביתית או לאכול בהנאה עם כפית.
שיהיה בתאבון !!!!