top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

מוס שוקולד עשיר

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 18 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 250 גרם שוקולד מריר

  • 50 גרם חמאה

  • 3 חלמונים מביצים גדולות

  • 100 גרם סוכר

  • 3 חלבונים מביצים גדולות

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 42%


הכנה

  • את השוקולד והחמאה ממיסים בסיר כפול (ביין מארי) עד שהתערובת נמסה.

  • מורידים מהאש ומוסיפים 3 חלמונים לתערובת השוקולד והחמאה. מערבבים היטב.

  • להקציף במיקסר את הסוכר עם החלבונים עד שמקבלים תערובת לבנה ויציבה.

  • מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

  • בקערת ערבוב גדולה מקפלים את תערובת מספר 2 (חלבונים + סוכר) עם תערובת השוקולד, מוסיפים מתערובת מספר 3 (השמנת) ומקפלים.חוזרים על הפעולה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

  • *מעבירים לכלי ומשאירים במקרר לכשלוש שעות.

  • בהגשה, בעזרת כף גלידה, יוצקים לקעריות מתאימות. אפשר להוסיף מיני פירות, אגוזים וכל העולה על הדמיון…

  • *המלצה: ניתן לחלק את התערובת לכוסיות קינוח ולקרר.


בתיאבון!

bottom of page