פאדג' שוקולד ללא גלוטן - לחג השבועות

פאדג' שוקולד לחג השבועות

16 פרוסות

תבנית עגולה קוטר 24
280 גרם חמאה
420 גרם שוקולד מריר
300 גרם סוכר חום דמררה
6 ביצים מופרדות

1. ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד. מערבבים.
2.בכוס עמוקה שמים סוכר ומים (רגילים) עד לכיסוי הסוכר (כ3/4 כוס מים)
ממיסים במיקרו או בסיר קטן את הסוכר והמים. מערבבים עד שהסוכר נמס. מצננים.
3.מערבבים את מי הסוכר עם תערובת השוקולד. מוסיפים את החלמונים (כשהם טרופים מעט).
4.בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (מומלץ לא להגיע לקצף חזק מדי אלא לקצף יציב ורך).
5. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד.
6.מוזגים חצי מהתערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש חצי שעה על 165 מעלות. מצננים רבע שעה.
7.מוזגים את החצי הנוסף לעוד חצי שעה באותה טמפרטורה.
כשהעוגה חמה היא אמורה להיות רוטטת במרכז. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת חדר.
אם העוגה רכה מאוד אפשר להגיש ישר מהמקרר.
מומלץ להגיש עם גלידה ופירות.
בתיאבון!