קרם ברולה

 

בעבר כתבתי את המתכון לקרם ברולה סמיפרדו שממנו יוצאים ריבועי קרם ברולה חצי קפואים ומאוד מאוד טעימים.

המתכון המצורף כאן הוא הגרסא הקלאסית והפשוטה ביותר להכנת קרם ברולה.

מי שרוצה להיזכר בטכניקת השוואות טמפרטורות יכול להיכנס למתכון של קרם ברולה סמיפרדו ולרענן את זכרונו.

קרם ברולה (10 מנות)

500 מ"ל שמנת מתוקה (או 250 שמנת ו- 250 חלב 3%)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר
100 גרם חלמונים (חלמונים מ-5 ביצים)

אופן ההכנה
שמים את השמנת והחלב בסיר קטן עם הסוכר והוניל, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס.

טורפים מעט את החלמונים.

מערבבים בזהירות את שתי המסות תוך השוואת טמפרטורות (מוזגים לאט מתערובת השנמת אל החלמונים תוך ערבוב החלמונים במהירות), מערבבים היטב.

מעבירים את המסה שנוצרה לכלים מתאימים לאפיה בתנור .
מניחים את הכלים בתבנית ושופכים מי ברז בתחתית התבנית כדי שהקרם לא יישרף באפייה.
מכניסים לתנור חם – 140 מעלות לכ-40 דקות או עד שהקרם מתייצב.