​מתכונים דיאטטים לראש השנה

מדי שנה אנו נפגשים לארוחת החג המסורתית בערב ראש השנה, החג המציין את תחילתה של השנה העברית החדשה הבאה עלינו לטובה. כמו בכל שנה, אנו מעוניינים ליהנות מבילוי משותף בחיק המשפחה, ומארוחה עשירה בטעמים המספקת עבורנו חוויה קולינרית משובחת, טעימה ומרגשת. עם זאת, רובנו שומרים על המשקל ומקפידים על אורח חיים בריא ונכון. לכן, כדאי לדעת כי למרות המצווה לאכול תפוח עם דבש ולטעום מאכלים מסורתיים ועתירי קלוריות אחרים, ניתן לגוון ולרענן את התפריט של ארוחת החג, וליהנות ממאכלים דיאטטים שאינם משמינים ולא יגרמו לנו לעלות במשקל או לשבור את תוכנית ההרזיה.

מגוון מאכלים דיאטטים לראש השנה

לבטח גם אתם מעוניינים להפוך את ארוחת החג המסורתית, בערב ראש השנה, לחגיגה קולינרית מענגת ומיוחדת. לכן, ריכזנו עבורכם מספר המלצות על מאכלים דיאטטים שיאפשרו לכם לצלוח את החג ללא שבירת הדיאטה, וכדי לסייע לכם לשמור על אורח החיים הבריא והתזונה המאוזנת והנכונה. כך תוכלו להכין בקלות מנות פתיחה נפלאות וטעימות, מנות עיקריות משביעות ועשירות בטעמים ומרקמים, וקינוחים מיוחדים ברוח החג וכמיטב המסורת היהודית. אם אתם מקפידים על תזונה נכונה או במידה ואתם שומרים על דיאטה או נמצאים בתהליך הרזיה, אינכם צריכים לחשוש, כיוון שבאמצעות מתכונים דיאטטים לראש השנה, תוכלו ליהנות בשקט וללא כל חשש, מארוחה טעימה ומחוויה קולינרית נפלאה ומרגשת.

המלצות על מאכלים דיאטטים לארוחת החג

ניתן להכין מגוון מנות פתיחה לארוחת החג בערב ראש השנה, וכדאי להתחיל בסלט חסה מרענן עם עלי בייבי, גרגירי רימון, שקדים קלופים ומעט אגוזים, ניתן לתבל את הסלט עם דבש וחרדל אך במקום דבש אפשר להוסיף סילאן. כמו כן, תוכלו להכין פילה סלמון מאודה, נקי מעצמות, בתיבול עדין של מלח ופלפל שחור. את הדג יש לעטוף בנייר אפייה ולהוסיף רוטב העשוי מיין לבן, שמן זית, מעט חרדל, עשבי תיבול ושום. אחרי השריית הדג ברוטב יש לאפות בחום בינוני למשך כ- 15 דקות ולהגיש חם, ניתן לפזר כוסברה מעל.

למנות עיקריות תוכלו להכין לערב ראש השנה פרגיות ממולאות לאחר הסרת העור, העצמות והשומן. את הפרגיות ניתן למלא עם אגוזי קשיו ופיסטוקים לא קלויים וללא מלח, עשבי תיבול, פטרוזיליה וכוסברה. את הפרגיות מורחים במרינדה וצולים בתנור. לצד המנה הבשרית, וכן לצמחונים ולטבעונים שבחבורה, ניתן להגיש תבשיל מקינואה אורגנית עם גריסי פנינה וקוביות חצילים, בצלים ופטריות, מומלץ להוסיף שברי אגוזים ופטרוזיליה מעל. בנוסף, ניתן להכין מנות נפלאות כמו לבבות ארטישוק במילוי אורז ופטריות ומעט יוגורט, ירקות מאודים או אפויים, קוסקוס עשיר עם ירקות ועוד.

לקינוח ניתן להגיש תפוח מקורמל עם קינמון ואגוזים, עוגת תפוחים בחושה עם תחליף סוכר, תפוח עץ עטוף בבצק פילו עם סילאן, או עוגת גזר ללא סוכר כתחליף ראוי לעוגת הדבש המסורתית.

סלט קינואה וסלק

מתכון ל 4-6 סועדים

להכנת הקינואה

שמים בסיר 1 כף שמן קנולה ו- 1 כוס קינואה. מטגנים קלות, על אש קטנה, כ-3-4 דקות.
מוסיפים 1 ורבע כוס מים רגילים (לא רותחים) , 1 כפית שטוחה מלח.

מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים על האש הכי קטנה למשך 12 דקות או עד שכל המים נספגים והקינואה רכה.מצננים.

לסלט

חצי בצל סגול קצוץ דק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
1-2 סלקים שבושלו במים עד שהתרככו – חתוכים לקוביות קטנות
חופן שקדים פרוסים לבנים או אגוזי מלך קצוצים (לקלות קצת על מחבת או בתנור לפני)

רוטב לסלט

2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
לערבב היטב בקערה נפרדת ואח"כ להוסיף לסלט.

בתאבון!

לקריאה נוספת שיכולה לעניין אתכם:

יש לכם שאלות? מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעמוד לרשותכם