פסטה ברוטב פוטנסקה

רוטב איטלקי פופולרי המורכב משילוב פיקנטי של שום, עגבניות, צלפים, זיתים ואנשובי

מתכון ל- 4 מנות

מצרכים

1/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר להשתמש בשימורים איכותיים תוצרת איטליה)

1/4-1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה)

3 כפות צלפים ללא הנוזלים

1 כוס זיתים שחורים מגולענים

3/4 כוס ציר עוף/ ירקות או מים

30 גרם פילה אנשובי מסונן וקצוץ גס

3 כפות בזיליקום קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

500 גרם (1 חבילה) של ספגטי או פסטה אחרת, רצוי מתוצרת איטלקית איכותית.

אופן ההכנה

  • בשלו את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. סננו ועצרו את הבישול בעזרת מים קרים. הוסיפו שמן זית למניעת הידבקות.
  • בסיר רחב חממו את שמן הזית על חום נמוך והוסיפו את השום למשך דקה אחת מבלי להשחים אותו.
  • הוסיפו את העגבניות, הצ'ילי היבש, צלפים, זיתים וציר הנוזלים שברשותכם.
  • הביאו לרתיחה ובשלו על חום בינוני, עם מכסה, למשך 20 דקות.
  • הסירו את המכסה ובשלו למשך 25 דקות נוספות.
  • כשהרוטב מוכן, הוסיפו את האנשובי, בזיליקום ופטרוזיליה.
  • ערבבו את הפסטה אל תוך הרוטב והגישו חם.
  • בתאבון!