​וחג שבועות תעשו לכם... עם מתכון למנה קרירה מיוחדת במינה

ארוחת חג השבועות

שפע של שמות יש ל"חג השבועות": "חג הקציר", "יום הביכורים", "חג מתן תורה" ואפילו "עצרת". השמות הרבים יכולים אולי ללמד אותנו על חשיבות החג מבחינה דתית וחקלאית, אבל למה לא מצוין במקרא במפורש תאריך החג (יום וחודש)?

לא קצת מוזר שכדי לדעת מתי בדיוק נופל החג, צריך לעקוב אחרי כמה הוראות? בדברים ט"ז, 9: "שִׁבְעָה שָׁבֻעֹת, תִּסְפָּר-לָךְ: מֵהָחֵל חֶרְמֵשׁ, בַּקָּמָה, תָּחֵל לִסְפֹּר, שִׁבְעָה שָׁבֻעוֹת" ובויקרא כ"ג, 15: " וּסְפַרְתֶּם לָכֶם, מִמָּחֳרַת הַשַּׁבָּת, מִיּוֹם הֲבִיאֲכֶם, אֶת-עֹמֶר הַתְּנוּפָה: שֶׁבַע שַׁבָּתוֹת, תְּמִימֹת תִּהְיֶינָה". מה שבטוח, חג שבועות קשור קשר הדוק לפסח ולספירת ימי הבאת העומר.

מלבד מגוון השמות והעובדה שלחג לא מצוין תאריך, יש עוד משהו מיוחד בחג הזה – המנהג לאכול מאכלי חלב.

אם הזמנתם לארוחת החג את בני המשפחה או החברים, גם אם בחרתם שף פרטי שיבוא לעזרתכם, אתם יודעים מראש שכול האורחים מצפים לארוחה חלבית.

אז לפני שנציע לכם מתכון למנה מיוחדת לחג, הנה 4 מתוך כמה סיבות שבגינן הסעודה בשבועות היא חלבית:

  • קבלת התורה בהר סיני כללה גם הנחיות לשחיטה כשרה. עד אז בני ישראל לא נהגו לפי הלכות אלה ובגלל שהבשר וכלי הבישול שלהם הפכו פתאום ללא כשרים, האפשרות שעמדה בפניהם היתה לאכול מזון שלא דורש הכשרה, כלומר מאכלי חלב.
  • בשיר השירים, ד', 11 כתוב..."דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ..." – אחת הפרשנויות היא שהתורה נמשלת לחלב שכפי שהוא מזין את התינוק כך גם התורה מספקת מזון רוחני לנשמתו של העם.
  • "חלב" בגימטריה = 40, וזה בדיוק מספר הימים שבהם משה למד את כל התורה על הר סיני.
  • בספר שמות, כ"ג, 19 כתוב: "רֵאשִׁית, בִּכּוּרֵי אַדְמָתְךָ, תָּבִיא, בֵּית יְהוָה אֱלֹהֶיךָ; לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ". כלומר, בהתחלה מצוין ששבועות הוא היום הראשון להבאת ביכורים ובחלק השני מוזכרת המצווה להימנע מאכילת בשר עם חלב. כדי לקיים את המצווה סועדים בחג הביכורים שתי ארוחות – אחת חלבית ואחת בשרית, מבלי לערבב בין השתיים.

כשחושבים "שבועות", מה עולה בראש? אביב, פרחים... וכמובן גבינות, פירות וירקות!

היום, זו לא בעיה לבחור שף פרטי שיכין עבורכם את הארוחה. אבל אם בכול זאת אתם אלה שעומדים וטורחים, ורוצים להכין מתכון מעניין, מה דעתכם על "מרק דבש ג'ינגר צונן"? הטעם המתוק והפריך יספק ניקוי מרענן לחיך בין המנות. זו בדיוק המנה הנכונה שתעסיק את האורחים עד למנה הבאה. וכן, אתם יכולים להכין מנה מופלאה זו בעצמכם, היא לא מחייבת בחירת שף פרטי שיעשה עבורכם את העבודה.

מרק דבש ג'ינגר צונן

מרכיבים:

  • 1 מלון בשל עסיסי גדול קלוף, ללא גרעינים, חתוך לקוביות (כ-8 כוסות)
  • ½ 1 כוסות חלב קוקוס
  • ¼ כוס דבש ויותר, אם טעם המלון אינו מספיק מתוק
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר טרי
  • קורט מלח ים ויותר אם צריך, לפי הטעם.

קישוטים:

  • ג'ינג'ר קצוץ לגבישים
  • עלי נענע טריים
  • שמנת חמוצה

הכנה:

  • לערבב. שימו בקערת מעבד המזון או בבלנדר את המרכיבים: מלון, חלב קוקוס, דבש, מיץ ליים, ג'ינג'ר וקורט מלח. ערבבו כ-2-1 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה.
  • לתבל. לפי הטעם במלח ודבש נוספים, במידת הצורך. צקו את המרק לקעריות וקשטו כל מנה בשמנת חמוצה, ג'ינג'ר קצוץ ועלי נענע.
  • הגשה: המרק יכול להיות מוגש גם בתוך קליפות של חצאי מלון קטנים.

תכנון מראש: את המרק אפשר להכין יומיים קודם ולאחסן במקרר במיכל אטום היטב.

טיפ: ג'ינג'ר מגורר טרי נשמר היטב במקפיא, כך שתמיד יהיה לכם ג'ינג'ר מגורר בהישג יד. פשוט הסירו את הקליפה בעזרת חלקה האחורי של כף מתכת ואז גררו את הג'ינג'ר במגרדת, אין צורך להפשיר.

רוצים ליהנות מעוד מתכון קליל וטעים במיוחד לחג השבועות? כנסו למתכון של עוגת פאדג' שוקולד טעימה במיוחד!