שף פרטי לאירועים – הפרטים הקטנים

שף פרטי מנוסה שמתכונן לאירוע, אמור להכין לעצמו צ׳ק ליסט שיזכיר לו את כל הציוד החיוני שעליו להכין מראש ולהביא למקום האירוע.

לפני מועד האירוע, יתכן שהשף הפרטי יבחר לבקר במקום המבוקש על ידי הלקוח (הבית הפרטי, מקום העבודה, אולם מקומי וכו׳). זאת, על מנת שיוכל לבצע בדיקה סופית ולוודא שלא יחסר לו שום כלי או מכשיר ביום האירוע. אגב, במקרה הצורך תמיד אפשר להשתמש בשירותי חברה להשכרת ציוד לאירועים קטנים.

לעתים, כאשר השף מגיע למטבח של הלקוח, כדי לבדוק מה יש ומה אין בו, הוא עשוי לוותר על פריטים שקיימים במטבח ולהביא במקומם פריטים שאיתם הוא מעדיף או רגיל לעבוד.

במקרים רבים, השף יעדיף להביא אתו את כל הציוד, על מנת לא להפריע ללקוח בבקשות למכשירים ולכלים שונים. עם זאת, אם הוא נזקק למיקסר חשמלי, ואפשר להשתמש במיקסר שנמצא במטבחו של הלקוח, אז למה לא? מה שחשוב זה לשאול מראש את הלקוח ולוודא שכל הציוד הנדרש יימצא במקום במועד האירוע, מוכן לעבודה.

ציוד נדרש להכנת ארוחת ערב ביתי

כדי לא לבזבז זמן על מציאת מקום האירוע, השף צריך לוודא שבידיו הכתובת המדויקת ופרטי הגישה לבית.

רשימת המרכיבים החיוניים שפשוט אסור לשכוח:

  • תבלינים ושמנים (מלח, פלפל, בצל, שום, בזיליקום, עירית, פטרוזיליה ובמיוחד שמן זית).
  • סט סכינים.
  • מחבתות וסירים שהשף נהנה להשתמש בהם
  • כלי חיוניים כמו מטרפה, מסננת, מצקת, כוסות מדידה, כפפות, מד חום, טיימר, מטחנת בשר, ציוד למרינדה, כלי במבוק, כלים קולינריים להכנת קישוטים, כפפות עבודה.
  • קרש חיתוך שהשף רגיל להשתמש בו.
  • מגבת, סמרטוטים ושקיות אשפה.
  • כלי האוכל של השף עצמו או של החברה המשכירה כלים.
  • אפשרויות להצגת המאכלים.
  • סל המרכיבים של הארוחה וכמובן לחמים.
  • עבור מזנון או קוקטייל, יש להוסיף אלמנטים כמו:
  • מפה שחורה.
  • פלטות זהות.
  • מגבות לבנות.
  • כלים (מכל עם סכו״ם וכוסות).
  • קוביות קרח ומגשים.
  • משקאות (אם השף אחראי להבאתם).

ליין אישי

כל שף מקצועי יוצר לעצמו את ליין מדי השף, סכיני השף והכלים הקולינריים המושלמים. פריטים כמו כלי אפייה, כלי הגשה, כלי בישול וסכו״ם, משווקים היום במיוחד עבור תעשיית האירוח והם מיוצרים באיכות ובפירוט יוצאי דופן, על מנת לגרום לכך שהאוכל ייראה נפלא וטעמו טעם גן עדן.

כולם יודעים שהשפים מחזיקים ברשותם סט של סכיני שף מיוחדים להם. אבל היום לשפים, כמו גם למנהלי מסעדות רבים, יש גם סטים מיוחדים להם של כלי אפייה, כוסות, סכו״ם וכלי בישול אחרים. יש אפילו שאומרים שלא משנה איך השף מבשל, חשוב שיעמדו לרשותו כל כלי הבישול והסכו״ם האיכותיים ביותר בנמצא.

למעשה, השף יכול להשתמש בכול דבר שהוא רוצה, כדי לשפר את כישורי הבישול שלו ולהשיג טעם ומראה מושלמים. היום, לא מעט שפים מסתמכים רק על האינסטינקטים שלהם כשהם מבשלים, ואילו אחרים מעדיפים לתת למדע לבצע את פעולתו, ועושים שימוש בגאדג׳טים קטנים רבים כדי להביא את הבישול לרמה של מושלמות.

לבסוף, כול שף מנוסה שכבר עבד במטבח זמן מה, מחזיק בכלים ובציוד האהובים עליו, ואף מתחיל להעדיף סכיני שף מסוימים על פני אחרים, כמו גם כלי בישול מסוימים על פני אחרים. בקיצור, השף צריך להצטייד מראש בכל הציוד והכלים שיקלו עליו את העבודה ויאפשרו לו להתנהל במטבח כפי שהוא רגיל ואוהב.

אולי יעניין אותך גם: