top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

שף פרטי מהמטבח האיטלקי בבית שלכם

  • adimiller20
  • לפני 15 שעות
  • זמן קריאה 4 דקות

שף פרטי עדי מילר מציעה תפריט שף פרטי לארוחה איטלקית ועשירה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר!

לפרטים חייגו: 077-9973173


מחפשים שף פרטי לארוחה איטלקית? הגעתם למקום הנכון. בין אם מדובר בארוחה רומנטית, ערב עם חברים, חגיגת יום הולדת או אירוע יוקרתי - תפריט שף פרטי איטלקי מביא איתו טעמים אותנטיים, חומרי גלם משובחים ואווירה של מסעדת שף אצלכם בבית.


כשאומרים ׳מטבח איטלקי׳ מיד קופצות לנו לראש פסטות ופיצות. למרות שאלה באמת המאכלים האיטלקיים המוכרים ביותר בעולם, עדיין המטבח האיטלקי הוא הרבה יותר עשיר ומגוון מזה. היופי במטבח האיטלקי הוא פסיפס המסורות הקולינריות שהתפתחו במרחבי המגף האיטלקי במשך אלפי שנים, עם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים, וטכניקות בישול המנצלות את הטעמים הטבעיים של מצרכים אלה.


אולי יעניין אתכם גם:


המאפיינים הייחודיים למטבח האיטלקי

לפני שנגלה את המאפיינים הייחודיים של המטבח האיטלקי, קחו בחשבון שהזמנת שף עד הבית לאירוע שלכם, תאפשר לכם לבחור בתפריט הנכון עם שפע הטעמים שיספקו הנאה מושלמת לאורחים שלכם. התפריט עשוי לכלול: מנות פתיחה, סלטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, ולסיום מבחר פירות העונה וקינוחים אישיים ופטיפורים מהמטבח האיטלקי המתוק. וכשמדובר על הזמנת קייטרינג לאירועים קטנים, אל תשכחו את האפשרות לקבל ייעוץ מקצועי שיעזור בבחירת היינות והמשקאות האופייניים למסורות המטבח האיטלקי.


בואו להכיר קצת יותר לעומק כמה מהמאפיינים המיוחדים של המטבח האיטלקי המופלא כדי שתוכלו לערוך ארוחת שף איטלקית בבית, שתפתיע ותענג את כל האורחים שלכם.


פחות זה יותר

באופן כללי, תפריט לארוחה איטלקית אמור לשקף את הפילוסופיה של המטבח האיטלקי שדוגלת במושג Cucina Poverta (כלומר, מטבח עני). המשמעות היא שימוש במעט מרכיבים איכותיים וטריים ולהפיק מהם את הטעמים העמוקים והטעימים ביותר שאפשר, אלה שהצליחו לכבוש את העולם.

מה מגישים בארוחה איטלקית חוץ מפסטה ופיצה?

קייטרינג איטלקי יכול להציע לכם מגוון של מנות מדהימות בטעמן שאינן דווקא פסטה או פיצה. דוגמה למנות עיקריות:

  • טארט פטריות עשיר עם גבינות מוצרלה ובצל מקורמל.

  • ניוקי תפוחי אדמה עם ארטישוקים, עגבניות קונפי, שעועית רחבה וזיתי קלמטה.

  • רביולי תרד וריקוטה ברוטב שמנת, כרישה ופטריות.

  • פילה סלמון בדבש, לימון וחרדל על מצע פסטה ועשבי תיבול.

לידיעתכם, הזמנת קייטרינג איטלקי לאירועים קטנים יכולה לספק לכם גם מזון כשר וגם מנות מותאמות אישית לצרכי אורחים עם מגבלות תזונתיות, בין אם בגלל תפישה אידיאולוגית (למשל, צמחונים או טבעונים), ובין אם בגלל צרכים בריאותיים, כמו אלרגיות לסוגי מזונות שונים.


לכול אזור באיטליה יש מסורת קולינרית משלו

איטליה מחולקת ל-20 אזורים, כאשר לכול אחד מהם יש מסורת קולינרית ייחודית משלו. למשל:

  • השימוש בחמאה, אורז ופולנטה נפוץ יותר בצפון המדינה (כמו בפיימונטה ולומברדיה)

  • השימוש בשמן זית, עגבניות ודגי ים רווח יותר בדרום (כמו בסיציליה וקלבריה)

טכניקות הבישול האיטלקיות מדגישות את הטעמים הטבעיים של חומרי הגלם

שירותי שף פרטי עד הבית שיכין עבורכם תפריט איטלקי אותנטי, ישתמש בטכניקות בישול איטלקיות שמדגישות את הטעמים הטבעיים של מצרכי המזון. כדי להמחיש את ההשפעה של טכניקת הבישול של המזון על הטעמים שלו, הנה 3 דוגמאות לטכניקות בישול המאפשרות לחולל את הקסם הזה:

  • בסיס הטעם האיטלקי נעוץ בסופריטו (Soffritto) – מדובר בטיגון איטי על להבה נמוכה במשך 20-15 דקות, של ירקות מקוצצים דק (לרוב, בצל, גזר וסלרי ביחס של 1:1:2) בשמן זית או בחמאה. טכניקה זו משחררת שכבה של טעם עמוק ומתוק המשמש כבסיס לרטבים, מרקים ותבשילים שונים. אגב, בדרום איטליה מוסיפים גם שום ופלפלים ובצפון מעדיפים חמאה על פני שמן זית.

  • בישול במידה המדויקת, אל דנטה (Al dente) – מדובר בבישול של פסטה, אורז וירקות שמצליח ליצור התנגדות עדינה בעת הנגיסה. טכניקה זו כרוכה בדייקנות מבחינת זמן הבישול המתאים לסוג המזון, כדי שהמזון יישאר מוצק במקצת במרכזו. לדוגמה, בישול פסטה אל דנטה, משאיר נוכחות של טעם החיטה לצד טעם הרוטב.

  • קרמיזציה, מנטקארה (Mantecare) – מדובר בערבוב מרכיבים עד ליצירת מרקם קרמי, חלק. הערבוב המתמיד של התבשיל החם עם שמן (או חמאה/גבינה) גורם להתמזגות מושלמת שיוצרת מרקם משיי, מבלי להוסיף חומרים מסמיכים מלאכותיים. שף פרטי איטלקי יוכל להכין לכם בטכניקה זו את מאכל האורז האהוב על אנשים רבים, ריזוטו.


השפעות היסטוריות שהעשירו במהלך השנים את הטעם האיטלקי המיוחד

המטבח האיטלקי המודרני הוא תוצר של השפעות קולינריות שהותירו אחריהם עמים שונים שחיו או שלטו בחצי האי האיטלקי במשך אלפי שנים. השפעות אלה התמזגו במסורות המקומיות ויצרו מטבח עשיר ומגוון שמצליח לשמר את הזהות המקומית והאזורית הייחודית לו. הנה כמה דוגמאות:

  • ההשפעה היוונית, תרמה למטבח בדרום איטליה ובסיציליה את השימוש בשמן זית כשמן המרכזי לבישול, את השילוב של דגי ים ופירות ים במסורת הבישול המקומית, ואת השימוש בגבינות (כמו רוקפור שהיא המקבילה היוונית), בעשבי תיבול ים-תיכוניים, בפיתה קלבריה (לחם שטוח) ובממולאים.

  • האטרוסקים תרמו, בין השאר, הן לפיתוח טכניקות לייצור יין והן להכנת פולנטה העשויה מדייסת תירס או לצליית בשר על אש פתוחה.

  • האימפריה הרומית, מצדה, תרמה לפיתוח טכניקות לשימור מזון, להכנת תבשילי קדרה מורכבים, לשימוש בתבלינים אקזוטיים וליצירת רטבים מתוחכמים.

  • האימפריה העות׳מאנית, הטורקית, תרמה רבות לתרבות הקפה באיטליה, כולל הקפוצ׳ינו החביב והמוכר שנקרא על שם נזירי הקפוצ׳ינים. ההשפעה הטורקית על המטבח האיטלקי באה לביטוי גם בתבלינים המזרחים, במנות הממולאות (כמו רביולי וטורליני) ובמאפים המתוקים שהושפעו מהבקלאווה הטורקית.

  • ובואו לא נשכח את היהודים שהצליחו להשפיע על המטבח האיטלקי כשהוסיפו לו כמה מנות שהיו ייחודיות לגטאות שלהם ברומא, ונציה ופירנצה, כמו ׳קרצ׳ופי א-לה ג׳ודאה׳ (ארטישוק מטוגן), שימוש בחצילים להכנת ׳מוצרלה אין קרוצ׳ה׳, ומאכלי שבת שונים, כמו קוגל אטריות מתוק.


לבסוף, כדי ליהנות משירותיו המיוחדים של שף איטלקי עד הבית, כל שעליכם לעשות זה להיכנס לאתר המקוון שלו, לגלוש בגלריית התמונות מעוררות התיאבון, ולמלא את הפרטים שלכם. שיחת הייעוץ עם השף הפרטי תעזור לכם לבנות תפריט איטלקי מדהים לאירוע שלכם.

 

 

 

 


bottom of page