מתכון צלי לפסח ברוטב יין, פטריות וירקות שורש

מתכון חגיגי לפסח 

כ-10 מנות

מצרכים

1.5 קילו בשר טרי לצלי (מומלץ מספר 5 או מספר 4) 

2 בצל לבן קצוץ

3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

2 שורשים של פטרוזיליה חתוכים לקוביות

2 שורשים של סלרי חתוכים לקוביות

ענף טימין

6-8 שיני שום

2 רסק עגבניות קטן 

כוס יין אדום יבש

2 סלסלות פטריות חתוכות לחצאים

כפית פפריקה מתוקה

קורט מלח, פלפל, סוכר

מי הבישול של הבשר

 

אופן ההכנה

מכניסים את גוש הבשר לסיר עם מים ותבלינים ארומתיים כמו עלי דפנה, טימין ופלפל אנגלי שלם. 

מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות עד שננעץ מזלג בקלות.

מסננים ושומרים את מי הבישול בנפרד. מצננים את הבשר לילה במקרר. 

בבוקר למחרת פורסים לפרוסות דקות את הנתח (אמור לצאת כ-10 יחידות).

להכנת הרוטב, מטגנים בסיר רחב את הבצל, גזר, פטריות וירקות השורש. מוסיפים את שיני השום הפפריקה והטימין. 

מוסיפים רסק עגבניות, יין אדום, מלח ופלפל.

מניחים את פרוסות הבשר זו לצד זו ומכסים במי הבישול של הבשר ששמרנו.

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה-בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט.

במידה ורוצים להסמיך יותר את הרוטב, ניתן להוסיף כפית קורנפלור מהולה בחצי כוס מי ברז ולהוסיף לרוטב תוך כדי ערבוב מהיר (מבלי לשבור את נתחי הבשר).

מגישים לצד אורז לבן מעוטר בצימוקים ושקדים.

בתאבון!