סשימי סלמון במרינדה יפנית
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
200 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
הכנה
למרינדה
1 כף סילאן
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס רוטב סויה "יאמסה"
1 כף שמן שומשום
1 כף מירין (יין אורז יפני)
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ או מגורר בפומפיה
פלפל שאטה
לקישוט
נבטי צנונית , עלי כוסברה או שומשום שחור
אופן הכנה
עם סכין חדה פורסים דק את פילה הסלמון בצורה אלכסונית.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומשרים את הדג למשך חצי שעה במקרר עד שעתיים.
מסדרים את נתחי הסלמון בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.
מקשטים ומגישים מיד.