10 טיפים לצילחות נכון

כאשר אוכל מונח לפנינו אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים שלנו. אנחנו מדמיינים את הטעם ואת המרקמים מהם אנחנו הולכים ליהנות, כיצד הטעמים יאזנו אחד את השני, אנחנו סקרנים ונרגשים ממה שאנחנו עומדים לאכול. לכן, פרזנטציה של מנה או בשפה המקצועית "צילחות" חיונית ליצירת רושם נכון על ארוחת הערב.

מראה של צלחת צריך לעורר את התיאבון וליצור תחושה של ציפייה כיצד תהיה הארוחה.

מאמר זה ייתן לכם כמה טיפים וטריקים על כיצד לעשות זאת נכון.

אז הנה כמה טיפים של השפית עדי מילר כדי לשפר את המצגת החזותית של הצילחות שלכם:


טיפ # 1: בחרו את הצלחות שלכם בקפידה

כלי אוכל יפה הוא חיוני מכיוון שהוא משמש כרקע עבור המנה, צלחת יפה מאפשרת לשחק עם צבעים, דפוסים ומרקמים. באופן כללי כדאי להשתמש בצלחות בהירות עבור צבעים כהים ולהיפך, כך מודגשת הניגודיות של הצבעים. השתמשו בצלחות גדולות כדי שיהיה לכם יותר מקום להציג את  מרכיבי המנה.

טיפ # 2: הציגו מנות קטנות

בעת ההגשה של מנות כבדות ומהבילות כמו תבשילי קדירה או בשר בקר, כדאי להשתמש בכלי הגשה קטנים ועמוקים שמייצרים מראה קליל יותר.

טיפ # 3: אין להגיש מנות ענקיות

מצד אחד, לא נרצה להרעיב את האנשים ליד השולחן, אך זכרו  שככל שהמנה קטנה יותר כך היא תהיה מסוגננת יותר. כמו כן, הישארו עם 4-6 אלמנטים על הצלחת, אחרת אתם מסתכנים בצפיפות.

טיפ # 4: השתמשו בניגודי צבעים ומשחקים עם סימטריה

זה יוסיף אנרגיה והנאה לפרזנטציה שלכם אך זכרו לא לחזור על אותו מראה לעתים קרובות מדי או שתסתכנו במראה מונוטוני שחוזר על עצמו.

טיפ # 5: הניחו את החומרים בתשומת לב

תארו לעצמכם כי הצלחת שלכם היא הפנים של שעון: החלק המרכזי של המנה שלך (בשר למשל) צריך להיות ממוקם בשעה 6, ירקות בשעה 11 ופחמימה בשעה 2 עבור אסימטריה קלה. משחקים עם גבהים שונים במנה גם כן ייתרמו לפרזנטציה מרשימה יותר.

טיפ # 6: השתמשו בכלים הנכונים כמו מלקחיים, תרבד ופינצטה

שימוש בכלים הנכונים יעיל מאוד בהרכבת פריטים קטנים על הצלחת ובניית שכבות בצורה נקיה.

טיפ # 7: השתמש במברשת או בסקוויזרים

שימוש בכלים אלו, יאפשר לכם להיות מדויקים ויצירתיים יותר כשצריך לצבוע מנה עם רטבים תוכלו ליצור נקודות, קווים ישרים או זיגזג ... הבחירה שלכם!

טיפ # 8: שקי זילוף חיוניים בכל מטבח

עבור הרכבה מדויקת של מנות אחרונות, שקית זילוף תהיה החברה הכי טובה שלכם.

טיפ # 9: השתמשו ב"סוסיירים" - כלי רוטב קטנים לצד המנה

שימושי בעיקר למנות חריפות או בעלי רוטב עז, כך יוכלו האורחים שלכם לשחק עם מידת הרוטב לפי טעמם האישי.

טיפ # 10: השתמשו בעשבי תיבול, נבטי מיקרו, פרחים אכילים או זסטים של פרי הדר לקישוט

באמצעות פרחים אכילים ועשבי מיקרו ניתן לשדרג פרזנטציה של כל מנה.

מקווה שמצאתם את הטיפים האלו מועילים וכמובן טעימים!


למאמרים נוספים :