מוס שוקולד עשיר

מצרכים

250 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 חלמונים מביצים גדולות

100 גרם סוכר

3 חלבונים מביצים גדולות

250 מ"ל שמנת מתוקה 42%

אופן ההכנה

1.את השוקולד והחמאה ממיסים בסיר כפול (ביין מארי) עד שהתערובת נמסה.

מורידים מהאש ומוסיפים 3 חלמונים לתערובת השוקולד והחמאה. מערבבים היטב.

2.להקציף במיקסר את הסוכר עם החלבונים עד שמקבלים תערובת לבנה ויציבה.

3.מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

4.בקערת ערבוב גדולה מקפלים את תערובת מספר 2 (חלבונים + סוכר) עם תערובת השוקולד, מוסיפים מתערובת מספר 3 (השמנת) ומקפלים.
חוזרים על הפעולה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

*מעבירים לכלי ומשאירים במקרר לכשלוש שעות.

בהגשה, בעזרת כף גלידה, יוצקים לקעריות מתאימות. אפשר להוסיף מיני פירות, אגוזים וכל העולה על הדמיון…

*המלצה: ניתן לחלק את התערובת לכוסיות קינוח ולקרר.

בתיאבון!