עוגת גזר עם קינמון ואגוזי מלך
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
1.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
חצי שקית אבקת אפייה
קורט מלח
הכנה
את החומרים היבשים הנ"ל מערבבים בקערה.
מוסיפים תוך כדי בחישה:
3/4 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים אותן מוסיפים אחת אחת עד שכל ביצה נבלעת בעיסה.
מוסיפים תוך ערבוב קל:
1 כוס גזר מגורד בפומפייה (על החלק הגס)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
מעבירים את המסה ל-2 תבניות אינגליש משומנות מעט.
אופים כ- 40 דקות בתנור על 145 מעלות בטורבו.
מצננים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.
טיפ קטן: כשהעוגה הצטננה ניתן לעטוף בנייר כסף וניילון נצמד ולהקפיא למשך חודש ימים, העוגה תישמר טרייה וטעימה.
בתאבון!