top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

ביסקוטי קשיו ואוכמניות

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 220 גרם קמח תופח

  • 150 גרם סוכר

  • קורט מלח

  • כף אבקת קפה נמס

  • חצי כפית תמצית גרגירי וניל

  • 60 גרם חמאה רכה

  • 2 ביצים

  • 80 גרם אגוזי קשיו

  • 70 גרם אוכמניות (אפשר גם שילוב של אוכמניות וחמוציות)




הכנה

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה – קמח תופח,סוכר,מלח וקפה.

מוסיפים את החמאה, וניל והביצים, מערבבים בעזרת כף או ידנית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הקשיו והאוכמניות.


2.מכינים תבנית עם נייר אפיה. מורידים חצי מכמות הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות במים יוצרים מהבצק צורת מלבן בגובה 2 ס"מ ובאורך 7-8 ס"מ. עושים את אותו הדבר עם החצי השני ומניחים זה ליד זה בתבנית.


3.אופים כ-30-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. מוציאים ומצננים 15 דקות עד שניתן להעביר בבטחה לקרש חיתוך.


4.פורסים כל כיכר לפרוסות של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תבנית אחת או שתיים, עוגיה לצד עוגיה.


5.מחזירים את התבניות לתנור ומייבשים על חום של כ-160 מעלות למשך 20-30 דקות. מומלץ להפוך את העוגיות באמצע זמן האפייה.


בתיאבון!


bottom of page