top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

פאדג' שוקולד ללא גלוטן - לחג השבועות

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 18 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • תבנית עגולה קוטר 24

  • 280 גרם חמאה

  • 420 גרם שוקולד מריר

  • 300 גרם סוכר חום דמררה

  • 6 ביצים מופרדות


הכנה

  • ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד. מערבבים.

  • בכוס עמוקה שמים סוכר ומים (רגילים) עד לכיסוי הסוכר (כ3/4 כוס מים)

  • ממיסים במיקרו או בסיר קטן את הסוכר והמים. מערבבים עד שהסוכר נמס. מצננים.

  • מערבבים את מי הסוכר עם תערובת השוקולד. מוסיפים את החלמונים (כשהם טרופים מעט).

  • בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (מומלץ לא להגיע לקצף חזק מדי אלא לקצף יציב ורך).

  • מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד.

  • מוזגים חצי מהתערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש חצי שעה על 165 מעלות. מצננים רבע שעה.

  • מוזגים את החצי הנוסף לעוד חצי שעה באותה טמפרטורה.

  • כשהעוגה חמה היא אמורה להיות רוטטת במרכז. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת חדר.

  • אם העוגה רכה מאוד אפשר להגיש ישר מהמקרר.

  • מומלץ להגיש עם גלידה ופירות.


בתיאבון!

bottom of page