top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

​קרם בורלה סמיפרדו

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות

מצרכים

  • חצי ליטר שמנת

  • 1 מקל וניל מגורד או 3/4 תמצית וניל איכותית

  • 100 גרם חלמונים

  • 100 גרם סוכר


הכנה

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור לחום של 140 -120 מעלות.

  • מביאים לרתיחה את השמנת, הוניל והסוכר.

  • אפשר להוסיף טעמים לתערובת (לפני או ארחי הרתיחה) כמו למון גראס, קינמון, ג'ינג'ר,קפה וכו'…

  • בשלב זה עושים "השוואת טמפרטורות".

  • כלומר, לפנייך יהיו מונחות 2 קערות: אחת עם תערובת השמנת החמה והשנייה עם החלמונים (מעט טרופים).

  • מומלץ להעזר באדם נוסף בשלב זה. האחד טורף את החלמונים והשני שופך (עם מצקת) בזרם איטי את השמנת החמה אל תוך קערת החלמונים (שנטרפת בו בזמן).

  • השוואת טמפרטורות נוצרה כדי שהחלמונים " יסתגלו" לתערובת החמה ולא ייהפכו לחביתה.

  • כך עושים עם 3 מצקות ראשונות, אח"כ אפשר בזרם מהיר יותר, לשפוך את שאר השמנת לחלמונים.

  • רצוי לסנן את המסה במסננת דקה במידה ויש ביצה שהתקשתה.

  • מומלץ לשמור במקרר כ- 24 שעות, אך אפשר גם להמשיך מייד..


ישנן שתי אפשרויות למזיגה:

  • לתבנית בגודל של 20*15 (פחות או יותר) שמים נייר אפייה ומהדקים בעיקר בפינות (אם צריך גוזרים), רצוי שלא יהיו קמטים בפינות כי הברולה יקבל צורה כזו.

  • לשפוך את התערובת לכלים קטנים שמתאימים לאפייה ,במקרה כזה לא צריך נייר אפייה בכלל. רצוי שהכלי יהיה בעל שטח פנים רחב כדי שיהיה יותר שטח סוכר לשרוף בהמשך.

  • לשפוך עד לגובה הרצוי (התערובת אינה תופחת). בכל מקרה התבנית או הכלים צריכים לשבת בתוך תבנית רחבה יותר שבתחתיתה מים רגילים (עד גובה של כשליש מכלי הברולה).

  • כל זה נכנס לתנור ל30-40 דקות. באמצע התנור.

  • אחרי 30 דקות לנענע קצת את התבנית. אם זה מאוד רוטט (נוזלי) צריך עוד זמן. אם זה רוטט מעט לכיוון היציב – זה מוכן.

  • להוציא ולצנן בחוץ.

  • אפשר להקפיא או לשמור במקרר עד שבוע ימים.


אופן הגשה

  • להוציא את הברולה (אפשר ישר מהקפאה או מהמקרר).

  • אם רכשתם את הברנר ששורף את הברולה צריך לפזר שכבת סוכר על הברולה ולשרוף.

  • אם אין, זה מה שעושים :

  • שמים את התנור על מצב גריל – כך שרק גוף החימום העליון עובד. מחכים שיהיה חם מאוד.

  • מפזרים סוכר על הברולה. מסדרים בתבנית ומכניסים לגובה העליון של התנור, כך שהחלק העליון יישרף מהר. דקה עד שתיים אמורה להספיק אך רצוי להסתכל ולראות שהברולה השחים.

  • מומלץ להוסיף ריבת פירות יער ביתית או לאכול בהנאה עם כפית.


שיהיה בתאבון !!!!



bottom of page