עוגת פירות יבשים ושוקולד
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
בקערת מיקסר עם מערבל גיטרה שמים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
קורט מלח
הכנה
בוחשים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת קרם אוורירית.מוסיפים 5 ביצים, ביצה אחר ביצה, תוך בחישה איטית במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד.
בקערה נפרדת מערבבים חומרים יבשים:
2 כוסות קמח1 שקית אבקת אפיה1.5 כוסות של פרי יבש, חתוך לחתיכות קטנות (שזיפים, משמשים, צימוקים..)1/3 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס100 גרם שוקולד מריר חתוך גס
בוחשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים ומקמחים תבנית קוטר 26' או 2 תבניות אינגליש.אופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות).
לאחר 45 דקות של אפייה מומלץ לנעוץ קיסם ולוודא שפנים העוגה יבש. אם עדיין רטוב, ניתן לאפות 10 דקות נוספות.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
בתאבון!