משולשי ספנקופיטה
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
1 חבילת בצק פילו מופשרת במקרר למשך לילה.
1 קילו תרד טרי שטוף
250 גרם גבינת פטה מאיכות טובה, מפוררת
2 כפות שמיר קצוץ
1 כוס בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
מלח, פלפל
חמאה מומסת להברשה
ביצה טרופה להברשה
הכנה
את עלי התרד חולטים במים רותחים ל2-3 דקות. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים גס.
מטגנים את השמיר והבצל ירוק לזמן קצר עד שמתרככים מעט.
מכניסים לקערה את התרד, עשבי התיבול, הגבינה והביצים. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
מוציאים את עלי הפילו מהקופסא ופורסים ל4-5 פרוסות עבות (עם הניילון).
פותחים עלה (אמור להיות באורך של כ- 30 ס"מ על 5 ס"מ רוחב), מברישים בחמאה. שמים עליו עוד עלה ומברישים שוב בחמאה.
מניחים כפית מהמילוי בקצה העלה. מקפלים לצד אחד ואז לצד השני ליצירת משולש. ממשיכים לאורך הרצועה וסוגרים.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכיסונים.
מברישים בביצה טרופה בצד העליון של המשולש. מכניסים לתנור חם למשך כ-12 דקות עד שמזהיב.
מצננים מעט ומגישים.
למתכוני מאפים נוספים בעלי ערכים תזונתיים כנסו לכאן