top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

משולשי ספנקופיטה

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 1 חבילת בצק פילו מופשרת במקרר למשך לילה.

  • 1 קילו תרד טרי שטוף 

  • 250 גרם גבינת פטה מאיכות טובה, מפוררת

  • 2 כפות שמיר קצוץ

  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ

  • 2 ביצים

  • מלח, פלפל

  • חמאה מומסת להברשה

  • ביצה טרופה להברשה

 



הכנה

  • את עלי התרד חולטים במים רותחים ל2-3 דקות. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים גס.

  • מטגנים את השמיר והבצל ירוק לזמן קצר עד שמתרככים מעט.

  • מכניסים לקערה את התרד, עשבי התיבול, הגבינה והביצים. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים.

  • מוציאים את עלי הפילו מהקופסא ופורסים ל4-5 פרוסות עבות (עם הניילון).

  • פותחים עלה (אמור להיות באורך של כ- 30 ס"מ על 5 ס"מ רוחב), מברישים בחמאה. שמים עליו עוד עלה ומברישים שוב בחמאה.

  • מניחים כפית מהמילוי בקצה העלה. מקפלים לצד אחד ואז לצד השני ליצירת משולש. ממשיכים לאורך הרצועה וסוגרים.

  • חוזרים על הפעולה עם שאר הכיסונים.

  • מברישים בביצה טרופה בצד העליון של המשולש. מכניסים לתנור חם למשך כ-12 דקות עד שמזהיב.

  • מצננים מעט ומגישים.


למתכוני מאפים נוספים בעלי ערכים תזונתיים כנסו לכאן

bottom of page