top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

קארי הודי – תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 200 גרם שעועית עדינה, חתוכה לחתיכות ארוכות 1 של סנטימטר

  • 3 תפוחי אדמה לבנים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

  • 2 כפות שמן

  • 1 כפית של זרעי כמון

  • 1/2 כפית של אבקת כורכום

  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדומה

  • 10 גרם ג'ינג'ר

  • 1 עגבנייה בשלה גדולה, קצוצה דק

  • 1 כפית רסק עגבניות, אופציונאלי

  • 1/2 כפית של גראם מסאלה, אופציונאלי

  • 1/2 לימון (למיץ בלבד)

  • מלח

  • 2 שיני שום

הכנה

  • מתחילים את הקארי במעיכת השום והג'ינג'ר במכתש ועלי. מניחים בצד.

  • מחממים את השמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הכמון ומטגנים במשך חצי דקה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים במשך 2 דקות

  • מוסיף מלח, כורכום ואבקת צ'ילי למחבת, מטגנים במשך 2 דקות נוספות

  • מוסיפים את רסק הג'ינג'ר והשום, מערבבים היטב ומטגנים את תפוחי האדמה במשך 2 דקות נוספות

  • מוסיפים את השעועית ומטגנים למשך דקה אחת. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, מערבבים היטב.

  • מוציאים את התבנית מהאש ומשאירים בצד למשך 1-2 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם. לפני ההגשה, מפזרים גרם מסאלה ואת המיץ של מחצית הלימון.

bottom of page