top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

מתכון צלי לפסח ברוטב יין, פטריות וירקות שורש

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 1.5 קילו בשר טרי לצלי (מומלץ מספר 5 או מספר 4) 

  • 2 בצל לבן קצוץ

  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

  • 2 שורשים של פטרוזיליה חתוכים לקוביות

  • 2 שורשים של סלרי חתוכים לקוביות

  • ענף טימין

  • 6-8 שיני שום

  • 2 רסק עגבניות קטן 

  • כוס יין אדום יבש

  • 2 סלסלות פטריות חתוכות לחצאים

  • כפית פפריקה מתוקה

  • קורט מלח, פלפל, סוכר

  • מי הבישול של הבשר


הכנה

  • מכניסים את גוש הבשר לסיר עם מים ותבלינים ארומתיים כמו עלי דפנה, טימין ופלפל אנגלי שלם. 

  • מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות עד שננעץ מזלג בקלות.

  • מסננים ושומרים את מי הבישול בנפרד. מצננים את הבשר לילה במקרר. 

  • בבוקר למחרת פורסים לפרוסות דקות את הנתח (אמור לצאת כ-10 יחידות).

  • להכנת הרוטב, מטגנים בסיר רחב את הבצל, גזר, פטריות וירקות השורש. מוסיפים את שיני השום הפפריקה והטימין. 

  • מוסיפים רסק עגבניות, יין אדום, מלח ופלפל.

  • מניחים את פרוסות הבשר זו לצד זו ומכסים במי הבישול של הבשר ששמרנו.

  • מבשלים כחצי שעה על אש קטנה-בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט.

  • במידה ורוצים להסמיך יותר את הרוטב, ניתן להוסיף כפית קורנפלור מהולה בחצי כוס מי ברז ולהוסיף לרוטב תוך כדי ערבוב מהיר (מבלי לשבור את נתחי הבשר).

  • מגישים לצד אורז לבן מעוטר בצימוקים ושקדים.


בתאבון!



bottom of page