top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

פסטה ברוטב פוטנסקה

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 4 שיני שום קצוצות

  • 800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר להשתמש בשימורים איכותיים תוצרת איטליה)

  • 1/4-1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה)

  • 3 כפות צלפים ללא הנוזלים

  • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים

  • 3/4 כוס ציר עוף/ ירקות או מים

  • 30 גרם פילה אנשובי מסונן וקצוץ גס

  • 3 כפות בזיליקום קצוץ

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 500 גרם (1 חבילה) של ספגטי או פסטה אחרת, רצוי מתוצרת איטלקית איכותית.



הכנה

  • בשלו את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. סננו ועצרו את הבישול בעזרת מים קרים. הוסיפו שמן זית למניעת הידבקות.

  • בסיר רחב חממו את שמן הזית על חום נמוך והוסיפו את השום למשך דקה אחת מבלי להשחים אותו.

  • הוסיפו את העגבניות, הצ'ילי היבש, צלפים, זיתים וציר הנוזלים שברשותכם.

  • הביאו לרתיחה ובשלו על חום בינוני, עם מכסה, למשך 20 דקות.

  • הסירו את המכסה ובשלו למשך 25 דקות נוספות.

  • כשהרוטב מוכן, הוסיפו את האנשובי, בזיליקום ופטרוזיליה.

  • ערבבו את הפסטה אל תוך הרוטב והגישו חם.


בתאבון!


bottom of page