פסטה ברוטב פוטנסקה
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר להשתמש בשימורים איכותיים תוצרת איטליה)
1/4-1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה)
3 כפות צלפים ללא הנוזלים
1 כוס זיתים שחורים מגולענים
3/4 כוס ציר עוף/ ירקות או מים
30 גרם פילה אנשובי מסונן וקצוץ גס
3 כפות בזיליקום קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
500 גרם (1 חבילה) של ספגטי או פסטה אחרת, רצוי מתוצרת איטלקית איכותית.
הכנה
בשלו את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. סננו ועצרו את הבישול בעזרת מים קרים. הוסיפו שמן זית למניעת הידבקות.
בסיר רחב חממו את שמן הזית על חום נמוך והוסיפו את השום למשך דקה אחת מבלי להשחים אותו.
הוסיפו את העגבניות, הצ'ילי היבש, צלפים, זיתים וציר הנוזלים שברשותכם.
הביאו לרתיחה ובשלו על חום בינוני, עם מכסה, למשך 20 דקות.
הסירו את המכסה ובשלו למשך 25 דקות נוספות.
כשהרוטב מוכן, הוסיפו את האנשובי, בזיליקום ופטרוזיליה.
ערבבו את הפסטה אל תוך הרוטב והגישו חם.
בתאבון!