top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

פילה דניס בחמאת עגבניות צלויות, יין לבן ומרווה

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

לרוטב:

  • 6 עגבניות אדומות צלויות בתנור, קלופות וטחונות גס

  • 4 עלי מרווה קצוצים

  • 4 שיני שום קצוצות

  • חצי כוס יין לבן 

  • מלח, פלפל

  • 150 גרם חמאה

 

להכנת הדג:

  • 2 כפות שמן זית

  • 6 פילטים של דג לבן ללא עור ועצמות

  • מלח,פלפל

 



הכנה

  • ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים שום ומרווה. מבשלים כשלוש דקות עד שהשום מזהיב.

  • מוסיפים את היין ומצמצמים (מאדים) לכחמש דקות נוספות.

  • מוסיפים את העגבניות הצלויות , מלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה או עד שהרוטב מסמיך.

  • צולים את הדג בתבנית עם שמן הזית. מתבלים בחלק העליון במלח ופלפל. כ-8 דקות על חום של 190 מעלות.

  • להגשה

  • מוזגים 2 כפות רוטב בצלחת, מניחים את הדג מעל, מקשים בעלים ירוקים או נבטי בזיליקום.


בתאבון!


bottom of page