פילה דניס בחמאת עגבניות צלויות, יין לבן ומרווה
- keren cohen
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים
לרוטב:
6 עגבניות אדומות צלויות בתנור, קלופות וטחונות גס
4 עלי מרווה קצוצים
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס יין לבן
מלח, פלפל
150 גרם חמאה
להכנת הדג:
2 כפות שמן זית
6 פילטים של דג לבן ללא עור ועצמות
מלח,פלפל
הכנה
ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים שום ומרווה. מבשלים כשלוש דקות עד שהשום מזהיב.
מוסיפים את היין ומצמצמים (מאדים) לכחמש דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות הצלויות , מלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה או עד שהרוטב מסמיך.
צולים את הדג בתבנית עם שמן הזית. מתבלים בחלק העליון במלח ופלפל. כ-8 דקות על חום של 190 מעלות.
להגשה
מוזגים 2 כפות רוטב בצלחת, מניחים את הדג מעל, מקשים בעלים ירוקים או נבטי בזיליקום.
בתאבון!