מוס גבינה ופירורי בצק פריך

עוגת גבינה קרמית עשירה ומפנקת

מצרכים

500 גרם גבינת שמנת 30%

250 גרם סוכר לבן
3.75 עלי ג'לטין מומסים במי ברז
3 ביצים מופרדות
500 גרם שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1. מערבבים כשלושת רבעי כמות הסוכר עם גבינת השמנת על ביין מרי עד שהסוכר נמס כ-5-8 דקות.
2. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר במיקסר.
את הג'לטין המומס מוציאים מהמים ושמים כ-40 שניות במיקרוגל (להביא למצב פושר, לא רותח).
מוציאים את תערובת מס' 1 מהביין מרי , מוסיפים את החלמונים וגרידת לימון, וקמצוץ מלח. מערבבים שוב.
3. מקציפים את השמנת (42%) , רצוי שהקצפת תהיה קרה ככל האפשר לפני ההקצפה. מקציפים למצב של קצפת היוצרת מעין "גלים" עדינים.
מוסיפים את התערובת 1 ו-2 תוך כדי קיפול, וגם את תערובת מס' 3. מקפלים בעדינות.
על בסיס של בצק פריך מוזגים את התערובת שהתקבלה, מפזרים פירורי בצק פריך מלמעלה או פירות יער ומקפיאים למשך לילה.