top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

מוס גבינה ופירורי בצק פריך

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 500 גרם גבינת שמנת 30%

  • 250 גרם סוכר לבן

  • 3.75 עלי ג'לטין מומסים במי ברז

  • 3 ביצים מופרדות

  • 500 גרם שמנת מוקצפת


הכנה


1. מערבבים כשלושת רבעי כמות הסוכר עם גבינת השמנת על ביין מרי עד שהסוכר נמס כ-5-8 דקות.

2. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר במיקסר.

את הג'לטין המומס מוציאים מהמים ושמים כ-40 שניות במיקרוגל (להביא למצב פושר, לא רותח).

מוציאים את תערובת מס' 1 מהביין מרי , מוסיפים את החלמונים וגרידת לימון, וקמצוץ מלח. מערבבים שוב.

3. מקציפים את השמנת (42%) , רצוי שהקצפת תהיה קרה ככל האפשר לפני ההקצפה. מקציפים למצב של קצפת היוצרת מעין "גלים" עדינים.

מוסיפים את התערובת 1 ו-2 תוך כדי קיפול, וגם את תערובת מס' 3. מקפלים בעדינות.

על בסיס של בצק פריך מוזגים את התערובת שהתקבלה, מפזרים פירורי בצק פריך מלמעלה או פירות יער ומקפיאים למשך לילה.



bottom of page