גנוצ'י פריזאי

גנוצי הוא מעין ניוקי איטלקי עשוי לרוב מתפו"א , קמח או סמולינה

במתכון זה, הגנוצ'י עשויים כמעין בצק רבוך, שגורם להם להיות רכים ונימוחים.

לבצק הגנוצ'י
קורט אגוז מוסקט
2 כפות חמאה לא מלוחה
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
2 כוסות גבינת גרוייר מגורדת
לרוטב בשמל
1 כף חמאה
3 כפות קמח
1 כוס חלב
שני שליש נקניק חזה אווז קצוץ
שליש כוס גבינת גרוייר מגורדת
אופן ההכנה

לגנוצ'י
1. כדי להכין את בצק הגנוצ'י, שמים בסיר אגוז מוסקט,חמאה, מלח ופלפל, חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שמתחיל להיווצר כדור מוצק שלא נדבק לדפנות הסיר.
2. מעבירים לקערה, מצננים, מוסיפים ביצים באיטיות, ומערבבים עד למרקם חלק. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומניחים את הבצק בצד.
לרוטב הבשמל
1. בסיר קטן ממיסים את החמאה בחום נמוך ומוסיפים את קמח. מערבבים עד שמקבלים מרקם של מחית וממשיכים לבשל כשלוש דקות. מסירים מהחום ומצננים.
2. בסיר אחר, מביאים את החלב לרתיחה ומוזגים לסיר הראשון (מספר 1) תוך כדי ערבוב במטריפה. מביאים שוב לרתיחה, תוך כדי ערבוב על מנת שלא יווצרו גושים.
3. מסירים מהאש, מוסיפים את חזה האווז, הגבינה, מלח ופלפל.
4. מחממים את התנור ל 165מעלות . מרתיחים סיר עם מים וקורט מלח ומכינים קערה עם מים קרים (רצוי מי קרח).
5. מעבירים את בצק הגנוצ'י שק זילוף עם פיה בגודל בינוני, ומזלפים לתוך הסיר זילופים בגודל 2.5 ס"מ , חותכים את הבצק בין זילוף לזילוף בעזרת סכין. כשהגנוצ'י צף מבשלים למשך חצי דקה נוספת ומעבירים למים הקרים. מהמים הקרים מעבירים למסננת או מייבשים על מצע נייר סופג.
6. בעזרת חמאה משמנים כלי לאפייה, בוזקים מעט מלח ופלפל. מוזגים פנימה כרבע מכמות רוטב הבשמל. מסדרים את הגנוצ'י בשכבות ומוזגים מעט מהרוט בין שכבה לשכבה. מסיימים בשכבה של רוטב. אופים למשך 10 דקות ואחר כך מגבירים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות ואופים עד שחלקו העליון של הגנוצ'י מזהיב.
בתיאבון!